Futbol Federasyonu tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili kararını vermek için Tahkim Kurulu'nu bekliyor. Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi hakem Bülent Yıldırım tarafından bordomavili taraftarların sahaya yabancı cisim atmaları, karşılaşmanın oynanmasının güvenlik açısından mümkün olmadığı nedeniyle tatil edilmişti. Temsilci raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a saha olayları nedeniyle 5, çirkin tezahürat nedeniyle de 1 olmak üzere 6 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. 

5 GÜN SÜRE BİTİYOR 
Trabzonspor yönetimi 6 maçlık ceza için Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Geçen hafta yapılan toplantıda bordo-mavili yönetim ve hukukçuları savunma için 5 günlük ek süre istemişlerdi. Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu 5 günlük süre bugün sona eriyor. Trabzonspor, saha olaylarının fazla abartıldığı ve taraftarın tahrik edildiğini belirten televizyon görüntüleriyle duruşmalı bir savunma yapacak ve maçın tekrarını isteyecek. Savunmalar bittikten sonra Tahkim Kurulu kararını verecek. Tahkim Kurulu ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararını onaylayacak ya da indirime gidecek. 

SÜRPRİZ OLUR MU? 
Tahkim, kararını açıkladıktan sonra gözler TFF Yönetim Kurulu'na çevrilecek. Yönetim Kurulu'nun önünde üç seçenek var. Ya maçı 3-0 Fenerbahçe'nin lehine tescil edecek, ya maçın tekrarını isteyecek ya da 1-0 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle karşılaşma tatil edildiği dakikadan itibaren seyircisiz oynanacak. Bilindiği gibi Futbol Federasyonu, Kasımpaşa'nın 2-1 kazandığı Beşiktaş maçında temsilci, hakem raporlarına rağmen kurul hatası yapıldığını belirterek oy çokluğu ile maçın tekrarını kararlaştırmıştı. Tekrarlanan maçı Beşiktaş 3-0 kazanmıştı. Avni Aker'deki derbinin 23. dakikasında Fenerbahçe, Emenike'nin golüyle 1-0 öne geçmişti... Bu golün ardından ortam iyice gerilmiş ve sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun durmuştu... Özellikle kaleci Volkan Demirel'in koruduğu kale arkası tribününden yoğun şekilde maytap ve yabancı maddeler atılırken, milli kaleci, atılan taşı maçın hakemi Bülent Yıldırım'a vermişti... Yoğun itirazların ardından hakem Bülent Yıldırım, Trabzonspor kaptanı Onur Kıvrak'tan taraftarları sakinleştirmesi için yardım istemişti. Emenike'nin golünün ardından uzun süre duran oyun 31. dakikada yeniden başlamıştı. Maçın ilk yarısına 10 dakika uzatma eklenirken, 55. dakikada Trabzonspor'un kullanacağı serbest vuruş sırasında Volkan Demirel'in koruduğu kaleye meşale atılınca hakem Bülent Yıldırım, futbolcularla birlikte soyunma odasının yolunu tutmuş ve maçı tatil ettiğini açıklamıştı... Şimdi karar verilmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilişim