Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trabzonspor’da bu yıl ki hedefin Avrupa Kupalarına katılmak olduğunu kaydeden Güney, “Bu sene ki hedefimiz her zaman olduğu gibi Avrupa hedefini gerçekleştirmek. Son 3 haftada Kasımpaşa ve Elazığspor beraberlikleri. Bizi daha da rahatlatacakken bu hedefte biraz zora soktu. Fakat Önümüzde ki Gençlerbirliği maçı var. Futbolcularımız istekli arzulu. Onlarda çok istiyorlar bu sene Avrupa Hedefi ile kapatmak. İnanıyorum ki Gençlerbirliği maçıyla birlikte kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz. Ve Avrupa yolunda önemli bir galibiyet alacağız. Ondan sonra da lig sonuna kadar kalan maçlarımızı en az puan kaybıyla yerimizi sağlamlaştırıp en azından taraftarlarımızı Avrupa hedefiyle sevindirmek istiyoruz” dedi. 
TAHKİM KURULU NE ZAMAN KARAR VERECEK?

Tahkim Kurulundan verilen 6 maçlık cezaya Trabzonspor’un itirazının bugün sonuçlanmasını beklediklerinin de altını çizen Güney, “Muhtemelen bugün akşam bekliyoruz sonucu. Biz o zaman da söyledik. Fenerbahçe maçında seyircimiz sahaya inmedi. Ne bir polis arabası yaktık, ne de sokaklarda büyük taşkınlıklar yaptık. Tabi ki istenmeyen olaylar. Bu bir mazeret değil. Sahaya yabancı madde atılması centilmenliğe aykırı şey tasvip edilmez ama hep şunu söyledik. Daha önce ki maçlarda yaşanan olaylarla ilgili emsalleri göstererek, bize verilen cezanın ağır olduğunu düşündük. Bir defa kesinlikle Tahkimden cezanın indirilmesi konusunda beklentimiz var. Çünkü bunun emsalleri var. Hatta sahaya inilen maçlarda 4 maç ceza alınırken biz de sahaya inilmediği halde bile 6 maç cezanın ağır olduğunu düşünüyoruz. Tahkimden inşallah bir indirim alacağız” diye konutu. 

FENERBAHÇE MAÇI TEKRAR EDİLECEK Mİ?

Güney, son olarak ise olaylı Fenerbahçe maçının tekrar edilmesini beklediklerini kaydetti. Güney “Maçın tekrarı yönünde beklentimiz var. Aynı şartlar, aynı mazeretlerle bu konuyu da gündeme getirdi başkanımız özellikle. Maçın tekrarı yönünde beklentimiz var. Neden olmasın. Bunda hep söylediğimiz sahaya ini futbolculara karşı bir eylem olmaması. Yabancı madde atılması bütün maçlarda oluyor. Öyle olsa yabancı madde atılan bütün maçların tatil edilmesi lazım. Ama dediğimiz gibi taraftarlarımızın yaptığını Trabzonspor’a hiçbir zaman yakıştıramıyoruz. Daha duyarlı olmalarını onlardan takıma destek vermelerini istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim