Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor, Avni Aker'de Atiker Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor 90+5'de Yusuf Erdoğan'ın attığı golle Atiker Konyaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 6'ya çıkarırken, Atiker Konyaspor'un puanı 6'da kaldı. Bordo-mavili ekip bu sezon 2. galibiyetini alırken, Atiker Konyaspor da ilk yenilgisini aldı.

Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Atiker Konyaspor ise sahasında Adanaspor'u konuk edecek.

AVNİ AKER'DE DÜŞÜK TEMPO

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında her iki ekip de oyunun kontrolünü ele alıp, üstünlük kurmakta zorlandı. İlk tehlikeli pozisyonu Atiker Konyaspor 20. dakikada yakaladı. Ceza sahasına ortalanan topu Milosevic kontrol etti. Milosevic ceza sahası içinden şutunu çekti ve top Durica'dan döndü. Boşta kalan topa bu kez Rangelov vurdu ancak bu top da Durica'ya çarptı ve kornere gitti.

Mücadelenin 22. dakikasında Mehmet Ekici orta sahada Skubic'e sert bir müdahalede bulundu ve maçtaki ilk sarı kartı gördü. Bu pozisyondan bir dakika sonra Atiker Konyaspor'dan Amir Hadziahmetovic sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi. Hadziahmetovic'in yerine oyuna Alban Meha girdi.

SON DAKİKALARDA KONYASPOR ETKİLİ

Konuk ekip ilk yarının sonlarına doğru daha etkili olmaya başladı. 40. dakikada sağ kanattan gelişen Atiker Konyaspor atağında Skubic topu kale önüne ortaladı. Top tüm oyuncuların önünden geçerek doğrudan auta çıktı ve konuk ekip bir gol fırsatından daha yararlanamadı. 45. dakikada Konyaspor bu kez duran toptan etkili oldu. Ceza sahasına havalandırılan topa Rangelov etkili bir vuruş gerçekleştirdi ancak Onur topu son anda çelmeyi başardı.

İlk 45 dakikada skoru değiştirecek gol gelmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı daha hareketli başladı. 53. dakikada yaşanan bir pozisyonun ardından saha içerisinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ersun Yanal da itirazları sonrasında hakem tarafından uyarılırken, Trabzonspor tercümanı hakem tarafından tribüne gönderildi.

İKİNCİ YARIDA HAREKETLİ DAKİKALAR

56. dakikada Trabzonspor sağ kanattan çok etkili geldi. Mehmet Ekici'nin ortasında kafayı Okay Yokuşlu vurdu. Okay'ın köşeye gönderdiği kaleci Serkan son anda kornere çeldi.

60. dakikada Bero ile Trabzonspor atağa gelişti. Bero topu ceza sahasına doğru sürerken rakibinin müdahalesi sonrasında kaybetti ancak ceza sahası önünde Suk topu aldı. Suk ceza sahasına girer girmez sert bir şut çekti ancak top az farkla üstten auta çıktı.

ERSUN YANAL DA TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Mücadelenin 68. dakikasında saha içerisinde yine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ersun Yanal da itirazlarından dolayı hakem tarafında tribüne gönderildi.

81. dakikada Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Konyaspor'da Nejc Skubic ve Deni Milosevic kenara gelirken, oyuna Volkan Fındıklı ve Halil İbrahim Sönmez girdi.

VE 90+5'TE GELEN GALİBİYET GOLÜ

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Trabzonspor ceza sahasının sağ kanadından aut çizgisine yakın noktadan bir serbest vuruş kazandı. Bordo-mavili ekipte topun başına Yusuf Erdoğan geçti. Yusuf Erdoğan, dar açıdan doğrudan kaleyi düşündü ve Yusuf'un vuruşunda top ağlarla buluştu. Trabzonspor bu golle Atiker Konyaspor karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı. Ev sahibi ekip ligde böylece 3 maç aradan sonra gol bulmuş oldu.

Bu golden sonra mücadelede başka gol olmadı ve Trabzonspor, Atiker Konyaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

 
Editör: TE Bilişim