İstanbul BB: 2 - Trabzonspor: 1 (MAÇ SONUCU)

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Mete Kalkavan - Kemal Yılmaz - Cem Bingül

İstanbul BB: Eduardo, Can Arat, Metin Depe, Zeki Korkmaz, Ekrem Ekşioğlu, Geraldes, Cihan Haspolatlı, Holmen, Gökhan Süzen, Tom Silva, Webo

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Emerson, Yasin Öztekin, Zokora, Adrian, Olcan Adın, Alanzinho, Henrique

Goller: Dk. 38 Henrique (Trabzonspor), Dk. 50 Ekrem Ekşioğlu, Dk. 57 Webo (İBB)


Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Trabzonspor'u ağırladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un galibiyeti ile sona erdi. Ev sahibi ekibin golleri 50. dakikada Ekrem, 57. dakikada ise Webo'dan geldi. Trabzonspor'un golünü ise 39. dakikada Henrique kaydetti.

Bu sonuçla Trabzonspor ligde 23 puanda kalırken, İstanbul BŞB ise puanını 18'e çıkardı. İki ekipten İstanbul BŞB, deplasmanda KasımpaşaYı ağırlarken, Trabzonspor ise sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak.

KALE ONUR'A TESLİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta, kadroda iki değişiklik yaptı. 
Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile hafta içinde 120 dakikalık bir mücadele yapan ve penaltılarla tur atlayan bordo-mavili takımın tecrübeli teknik adamı, son maçta kalede görev alan Tolga Zengin'i yedek soyundurdu. Bordo-mavili takımın teknik direktörü, bu oyuncunun yerine lig mücadelesinde Onur Recep Kıvrak'a görev verdi. Güneş, Kasımpaşa karşısında sonradan oyuna giren ve attığı golle takımının kupada tur atlamasında büyük pay sahibi olan Adrian Mierzejewski'ye ilk 11'de şans verdi. Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıkan Colman'ı ise kadroya dahil etmedi.

ZAYATTE FORMA GİYEMEDİ

Trabzonspor'u konuk eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise iki eksikle güçlü rakibinin karşısına çıktı. Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sarı kart cezalısı Kamil Zayatte'in yanı sıra, sakatlığı bulunan Turgay Bahadır bordo-mavili rakiple oynanan karşılaşmada forma giymedi. Sarı kart cezası nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giymeyen Can Arat ise cezasını tamamlayarak bugünkü maçta sahaya çıktı.

TOPA TRABZON HÜKMETTİ

Karşılaşmaya her iki ekip de hızlı bir başlangıç yaparken, Trabzonspor özellikle Adrian ve Emerson'un etkili oyunu ile rakip kalede ilk 15 dakikada baskı kurmayı başardı. Trabzonzpor hücum elamanlarının girdiği pozisyonlar zaman zaman Büyükşehir kalecisi Eduardo'yu zor durumda bıraksa da, ev sahibi takım, savunmadan kaptığı toplarla hızlı hücum şansları buldu ancak bunlar net gol pozisyonlarına dönüşmedi.

İSTANBUL BŞB KAPANDI

İkinci 15 dakikalık bölümde oyunda denge kurulmuş gibi gözükürkeni her iki ekip çetin bi orta saha mücadelesine giriştiler. Bu mücadelelerde topa daha çok sahip olan Trabzonspor, oyuna da yön veren ekip görüntüsü çizdi. Özellikle orta alanda Zokora'nın ikili mücadelerdeki etkisi Trabzonspor'un bu bölgede istediğini elde etmesini sağladı. Trabzonspor, ilk yarının sonlarına doğru kendi yarı sahasına kapanmaya başlayan İstanbul BŞB, önünde baskın olan taraf olmasına rağmen, bordo mavili ekip topu tehlikeyi bölgeye ulaştıramadı.

İLK GOL HENRIQUE'DEN

Ev sahibi ekip karşısında etkili ataklarını sürdüren Trabzonspor aradığı golü. 39. dakikada Adrian'ın ortasında, bomboş pozisyonda topu ağlara gönderen Henrique ile buldu be ilk yarının bitimine 5 dakika kala üstünlüğü ele geçirdi. Karşılaşmanın bundan sonraki bölümlerinde başka gol olmayınca Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

ANİ ATAK GOL GETİRDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Trabzonspor'da ilk dakikalardan itibaren ilk golün sahibi Henrique çalışkanlığı ve istekli oyunu ile dikkat çekerken, Trabzonspor, oyunda kontolü yine ikinci yarının başında elie geçitmeyi başardı. İstanbul BŞB ise daha defansif bir futbolu tercih ederken, hücuma hızlı kontrataklarla çıkmaya çalıştı. Bu hücumlardan birinde ceza sahası içinde topla buluşan Ekrem, 50. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un beraberlik golünü kaydetti.

WEBO BÜYÜKŞEHİR'i ÖNE GEÇİRDİ

Golden sonra maçtaki etkinliğini artıran İstanbul Bşb, üstüste Trabzonspor kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Bu pozisyonlardan birinde 57. dakikada Holmen'in pasıyla bomboş pozisyonda topu önünde bulan Webo, İstanbul BŞB'yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

TRABZON BASTIRDI AMA...

Karşılaşmanın son 30 dakikalık bölümünde iki ekip de bir çok pozisyon buldu. İlk yarıdaki defansif kimliğinden sıyrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Webo'nun golünden sonra oyunda daha atak bir görüntü sergilemeye başladı. Trabzonspor orta alanda Adrian ve Henrique'nin çabalarıyla gol fırsatları aradı. İki ekip arasındaki çetin geçen orta alan mücadelesi karşılaşmanın son dakikalarına kadar devam ederken, Trabzonspor, beraberlik golünü bulmak için Büyükşehir kalesine daha çok adamla giden taraf oldu. Bu hücumların dönüşünde az adamla yakalanan bordo mavili ekip, Büyükşehir Belediyespor hücum elemanları karşısında savunmada zor anlar yaşadı.


MAÇ SONA ERDİ. Hakem Mete Kalkavan, duran top sonrası maçı bitiriyor. İBB Ekrem ve Webo'nun golleriyle 2-1 kazanan taraf oluyor.
 
DK 87 Trabzonspor'da ise haftaiçi Kasımpaşa'ya karşı 120 dakika verilen kupa mücadelesinin yorgunluğu bu bölümde iyice ortaya çıktı.
 
DK 83 Gökhan Süzen oyundan çıkıyor, Mahmut Tekdemir oyuna dahil oluyor.
 
DK 82 Şenol Güneş son değişikliğini yapıyor. Marek Sapara oyuna giriyor, Alanzinho oyundan çıkıyor.
 
DK 75 Tartışma sonrası Volkan Şen ve Metin Depe sarı kart görüyor.
 
DK 75 Serkan Balcı sağ kanattan hızla geldi. Ekrem'in müdahalesi sonrası top taça gitti. Daha sonra Ekrem ve Serkan Balcı itiştiler. Ekrem'in müdahalesi sonrası Serkan Balcı yerde kaldı.
 
DK 74 Trabzonspor'un tek golünü atan Paulo Henrique kenara geliyor, Janko oyunda...
 
DK 69 İBB'de Edin Visca oyuna giriyor, Tom oyundan çıkıyor.
 
DK 66 Trabzonspor tehlikeli geldi. Volkan Şen'in sol çizgiden getirdiği top sonrası, Alanzinho topu aldı. Alanzinho'nun son çizgiden penaltı noktasına çıkardığı topta Adrian müsait pozisyondaydı. Polonyalı oyuncunun yaptığı etkisiz vuruş auta gitti.
 
DK 63 Volkan Şen, ceza sahası sol çaprazından sert bir vuruş yaptı. Top kale direğinin metrelerce üstünden auta gitti.
 
DK 61 Trabzonsporlu taraftarlardan 61. dakika şovu geliyor.
 
DK 60 Gökhan Süzen serbest vuruşu direkt kaleye vurdu, barajdan döndü. Seken top Tom'da kaldı. Tom ortaladı, Giray karşıladı ve top taca gitti.
 
DK 59 Oyunun ilk yarısında Trabzonspor hakim taraf olsa da, ikinci yarının ilk 15 dakikasında görüntü tersine dönmüş durumda...
 
DK 58 Yasin Öztekin çıkıyor, Volkan Şen giriyor.
 
DK 57 Gökhan Süzen uzun topla atağın yönünü sağ tarafa çevirdi. Tom'un ortasına Cihan ve Onur birlikte yükseldi. Seken topa Cihan vuramadı. Holmen pasını Webo'ya çıkardı. Webo boş kaleye temiz bir vuruş yaparak skoru 2-1'e getirdi.
 
DK 57 Gol Webo.
 
DK 57 Paulo Henrique'nin sağ taraftan ortası kaleci Eduardo'da kaldı.
 
DK 55 Yasin Öztekin, sağ kanattan isabetsiz bir orta yaptı. Top auta gitti.
 
DK 53 Eduardo'nun aut atışından sonra top kafalardan sekti, Tom araya girdi. Pasını Webo'ya çıkardı. Webo'nun sert şutu sonrası top kale direğinin dibinden dışarı gitti.
 
DK 52 Trabzonspor, tekrar oyuna başladı.
 
DK 51 Emerson ve Mustafa Yumlu'nun büyük hatası sonrası Tom, ceza sahası sağ çaprazından aşırdı, top direkten geri döndü. Seken top sonrası, Ekrem ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi.
 
DK 51 GOL! Ekrem Ekşioğlu!
 
DK 46 İkinci Yarı Başladı.
 
DK 45 Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Trabzonspor, Henrique'nin 39. dakikadaki golüyle devreyi 1-0 önde bitiriyor.

DK 45 Trabzonspor, 2. gol için geldi ancak Yasin'in pası İBB'li oyuncularda kaldı.

DK 43 Gökhan Süzen'in sağ taraftan ortasına Webo kafayı vurdu, top Onur'da kaldı.

DK 42 Bu dakikaya kadar İBB, ceza sahasına yaptığı 10 ortada 1 isabet sağlarken, Trabzonspor 6 ortada isabet sağlayamadı.
 
DK 39 Adrian Mierzejewski, ceza sahası sağ çaprazından yerden sert bir vuruş yaptı. Yere çarparak giden top yerden kavis aldı ve kaleci Eduardo'yu şaşırttı. Eduardo'nun yüzüne çarparak seken topu bomboş poziyondaki Henrique tamamladı ve 1-0 öne geçti.

DK 39 Gooooooooooooooooooool Henrique.

DK 35 Şu dakikaya kadar İBB 81, Trabzonspor 215 başarılı pas yaptı.

DK 32 Trabzonspor, İBB yarı alanında paslaşıyor ve savunmada boşluk arıyor.

DK 29 Olcan, ceza sahasına 15 metre kadar uzaklıktan serbest vuruşu kullandı. Topun dibine girerek kullandığı vuruş sonrası top herkesi aşarak auta gitti.

DK 28 İki takımda atak yapmaya çalışırken sık sık top kaybı yapıyor. Bu da atakların olgunlaşmasını önlüyor.

DK 25 Trabzonspor çok tehlikeli geldi. Emerson, Olcan'la kısa pasların ardından ceza sahası sol çaprazından içeri girdi. Eduardo'yla karşı karşıya pozisyondayken ağır kalınca, Metin Depe araya girerek topu uzaklaştırdı.

DK 23 Trabzonspor kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor. Ancak, İBB orta alanı iyi kapattığı için rakip yarı alana geçemiyor.

DK 17 İBB çok tehlikeli geldi. Ekrem ve Gökhan'ın arasındaki kısa pasların ardından, Ekrem ceza sahasına girdi. Yerden ortasına Tom vurdu, kaleci Onur çıkardı. Devamında Webo tamamlamak istedi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

DK 16 Emerson sol taraftan ortaladı, herkesi aşan top İBB'li oyunculara çarparak taça gitti.

DK 12 Trabzonspor sol kanattan atak yaparken, ofsayt bayrağı Emerson için kalktı. İBB kalecisi Eduardo endirek serbest vuruşu kullandı. Kullanılan serbest vuruşu sonrası hava topu mücadelesinde Tom'a faul yapıldı. Kullanılan serbest vuruş sonrası Tom ceza sahasına girmek isterken topu kaptırdı.

DK 9 İBB Gökhan Süzen'le sol taraftan korner kullandı. Gelen orta herkesi aştı. Ceza sahası sağ çaprazına düşen topa Tom vurdu. Top kale direğinin metrelerce üstünden auta gitti.

DK 6 İBB kendi yarı alanına çekilip Trabzonspor'a karşı kontraataklarla gelmek istiyor.

DK 4 Trabzonspor'da Giray orta sahanın İBB yarı alanına bakan bölümünde yerde kaldı. Faulü yapan Holmen...

DK 3 İBB, Trabzonspor yarı alanında pas yapıyor.

DK 1 Maç İBB'li oyuncuların vuruşuyla başladı.

Bu maç öncesinde Trabzonspor'un 23, ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 15 puanı var.

Trabzonspor bu sezon Süper Lig’de deplasmanda oynadığı 7 maçta 2 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi alırken 9 gol atıp 6 gol yedi.