Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Trabzonspor'un gerilimlerden her zaman zarar gördüğünü, gerçek taraftarın da takıma zarar vermeyen taraftar olduğunu belirtti.

Geçen sezon Fenerbahçe ile oynanılan maçta çıkan olayların kulübe ne kadar zarar verdiğine herkesin şahit olduğunu ifade eden Güney, gerilimlerden beslenenlerin olduğunu, taraftarların da bu oyuna gelmemesi gerektiğini anlattı.

"2010-2011 sezonu bu olayları tetikliyor" diyen Güney "Bizim yönetim bütün camia olarak hep beraber bunun hukuksal manada peşini bırakmamız mümkün değil. Biz sahada gereken dersleri vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Herkesin futbola konsantre olması gerektiğini vurgulayan Güney, "Taraftarlarımız, stadı doldurup 90 dakika takımını desteklemeli. Bu başarılarda onların da emeği olmasını istiyoruz. Biz diyoruz ki Trabzonspor'un gerçek sahibi taraftarıdır. Bu sahipliği göstermeleri lazım. Zarar vermek istemiyorlar, ya da amaçları o değil ama neticede olumsuz hareketlerde takım zarar görüyor. Bunun bilincinde olmaları lazım" dedi.

"Ölüm kalım maçı değil"

Taraftarların Fenerbahçe maçında stadı doldurmalarını isteyen Güney, şöyle devam etti:

"Onlardan 90 dakika boyunca Trabzonspor'a zarar verecek eylemlerden kaçınıp tam destek istiyoruz. Tezahüratlarla takımı motive etsinler. Maçın sonucunu beklemelerini istiyoruz. Bu maça bir ölüm kalım maçı olarak bakmamak lazım. Trabzonspor'un sadece Fenerbahçe maçı değil, bütün maçları önemlidir. Biz küçük takım değiliz ki bir maç önemli, diğerleri önemsiz olsun. Bu maç da öyle. Tabi ki bir derbi maçı ve sezonun başında olması nedeniyle bundan sonraki haftalarda moral motivasyon etkisi nedeniyle önemli."

"3 puan bekliyoruz"

Yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular olarak maçın bilincinde olduklarını kaydeden Güney, şunları söyledi:

"Fenerbahçe maçından 3 puan bekliyoruz ve alacağımıza inanıyoruz. Taraftarımız, bize sadece tezahüratlarla destek olsunlar. Tabi ki bir derbi maçı olması, ezeli rakibi olmamız nedeniyle önemli bir maç. Stadı doldursunlar, 90 dakika boyunca fair-play kuralları çerçevesi içinde takımı desteklesinler. Hiç susmamalarını sahaya yabancı cisim atmamalarını bekliyoruz."

Futbolun güzelliğine gölge düşürecek davranışlar istemediklerini sözlerine ekleyen Güney, "Bu maçı kazanmayı hep beraber taraftarımızla başaralım. Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurduk ve bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. 3 kulvarda hedefimiz var hep beraber yürüyelim. Biz diyoruz ki sen yoksan biz 1 eksiğiz. O yüzden biz onların eksikliğini istemiyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim