Trabzonspor’un Lazio’dan transferi Onazi, dün İstanbul’a geldi. Bizzat Başkan Muharrem Usta’nın ilgilendiği ve önceki gün İtalya’ya giderek transferini bitirdiği 23 yaşındaki oyuncuyu taraftarlar havalimanında büyük bir coşkuyla karşıladı.

İşte Bordo-Mavili taraftarları çok heyecanlandıran Nijeryalı’ya dair her şey...

SELÇUK İNAN’IN DAHA AKTİF MODELİ

İzleme komitesinin hazırladığı detaylı raporda çok dikkat çeken ayrıntılar söz konusu. Uzun zamandır takip edilen Onazi’nin son sezonunda yüzde 83’lük bir pas isabet oranıyla oynadığı belirtilirken, pozisyon olarak benzediği Selçuk İnan’ın daha çok koşan, oyun içinde kalan, her iki yönü de oynayan modeli olarak tariflendiriliyor.

SEBEBİ SADECE SAKATLIK DEĞİL

Lazio’da geçen sezon ligde sadece 15 maç oynamasının bir sebebi geçirdiği sakatlık. Ancak bir diğer faktörün her ne kadar oyuncu dile getirmekten kaçınsa bile kendisine yönelik kişisel soğukluk olduğu da biliniyor. Bu noktada şimdi çok daha önyargısız bir ülkeye ve şehre geldiğini bilen Nijeryalı son derece huzurlu.

PATLAMA MERKEZİ OLARAK GÖRÜYOR

Transferde Onazi’nin tutumu Trabzon’un elini çok güçlendirdi. Yakın geçmişte Trabzonspor’da patlayıp büyük transferler yapan oyuncuları biliyor ve 2-3 sezonluk istikrarlı bir futbolla hem Bordo-Mavililer’e hizmet vermek hem de gelecekte transfer patlaması yapmak istiyor.

ABİSİ EMENİKE!

Onazi’nin en yakın dostlarından biri Fenerbahçe’de forma giyen Emenike... Sarı-Lacivertli oyuncudan ‘abi’ diyerek bahseden Trabzonspor’un yeni transferinin, instagram adresinde Emenike ile milli takım kamplarında çekilmiş çok sayıda fotoğraf var. Ayrıca Emenike’yi West Ham’a gittiğinde ilk tebrik edenlerden biri de yine Onazi olmuş.

MESSİ HAYRANI

Birçok futbolcu gibi Onazi de bir Messi hayranı. Nijerya formasıyla Arjantinli yıldıza karşı oynadığı fotoğrafın altına övgü dolu sözler yazan 23 yaşındaki futbolcu, kendisi gibi bir yıldız olmanın hayallerini kuruyor.

ÜLKESİNE VE AİLESİNE FAZLASIYLA DÜŞKÜN

Bordo-Mavililer’in Lazio’dan transferi, eşine ve ülkesi Nijerya’ya bağlılığı ile biliniyor. Her uzun tatilde soluğu Nijerya’da alan Onazi, doğduğu toprakları, ailesini ve buradaki gençleri hiç unutmuyor. Onazi’nin eşinin de en kısa zamanda Trabzon’a geleceği ve çiftin ev seçimini birlikte yapana kadar oyuncunun otelde kalacağı belirtildi.

TAM BİR MÜZİK AŞIĞI

Eğlenceli ve sempatik kişiliği ile tanınan ve ağır sakatlıklar yaşadığı dönemlerde bile hayata hep pozitif bakan Onazi’nin sosyal yaşantısı da çok renkli. Tam bir müzik tutkunu olan Nijeryalı’yı kulaklıksız görmek neredeyse imkansız. Kendisi de bazı müzik aletleri çalıyor.

ERSUN YANAL HABERİ ÖNCEKİ GÜN ALDI

Onazi transferi teknik direktör Ersun Yanal için çok önemli. Orta saha listesinde, “Sonuna kadar ısrar edelim” dediği oyuncuydu Nijeryalı. Süreci çok yakından takip eden Yanal’a müjdeyi önceki gün Başkan Muharrem Usta, İtalya’da masadan kalkar kalkmaz verdi. “Tamamdır hocam, yarın İstanbul’da” mesajını alan Bordo-Mavililer’in deneyimli teknik direktörü emekler için teşekkür ederek oldukça mutlu oldu.
Editör: TE Bilişim