UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maçta 4 gol atan Trabzonspor'un forvet oyuncusu Paulo Henrique'ye bordo-mavili takımın unutulmaz golcüsü Hami Mandiralı'dan da övgü geldi. 
 
Ligde 219 gol, Avrupa kupalarında da 23 golle Trabzonspor tarihinde en fazla gol atan oyuncu olan Hami Mandıralı, Henrique'nin peformansını değerlendirdi.
 
Bordo-mavili takımda yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Hami Mandıralı, Henrique'nin gol atmasının tüm camiayı olduğu gibi kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.
 
Dinamo Minsk maçı öncesi Henrique'ye gol atacağını söylediğini  belirten Hami,  "Ben ona sezon başında 'Henrique çok güçlüsün, kuvvetlisin. Senin bu gücünü ortaya çıkarman lazım' dedim.  Bu sezona iyi başlayarak o gücünü ortaya çıkardı ve attığı gollerle iyi bir başlangıç yaptı " dedi.
 
Brezilyalı oyuncunun antrenmanlarda çok çalıştığını anlatan Hami, "Henrique, maçlarda çok daha fazla koşuyor, yere düşmüyor. Bu performansının yükselmesinde hocamızın önemli etkisi var. Onda o potansiyeli görmesi çok önemli. Biz de ağabey olarak motive ediyoruz, bildiklerimizi aktarıyoruz. Henrique, tipik bir santrfor değil ama çok canlı, kuvvetli. Sahada çok güçlü, kaplan gibi. İçindeki gücü ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.
 
Henrique'nin antrenmanlar sonrası kendisinden özel çalışmalar istediğini söyleyen Hami, "Çok arzulu, istekli. Takımın gol yükünü Henrique çekiyor. Gol atan oyuncu aldığı bu zevki bırakmak istemez. Çok güçlü geçemeyeceği, alt edemeyeceği defans oyuncu yok. Gidişatı güzel. Böyle devam ederse takıma önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.
 
Hami, Henrique'nin Avrupa'da kendisinin gol sayısını yakalama olasılığına ilişkin ise "Sayılar geçilmek içindir. Bunun için ben de elimden geleni yaparım. Önemli olan Trabzonspor'a katkı sağlamak. Eğer ileride bu sayımı geçerse en çok ben memnun olurum" dedi.
 
Hami, takım olma yolunda önemli mesafeler aldıklarını kaydederek, ilerleyen haftalarda daha iyi duruma geleceklerine inandıklarını belirtti.