Spor Toto Süper Lig'in en iyi kalecileri arasında gösterilen Trabzonsporlu Onur Kıvrak, bu sezon gol yemeden tamamladığı maçlarla dünyanın "dev eldivenler"i arasına girdi.

Süper Lig'de görev aldığı 27 maçın 13'ünde kalesini gole kapatan milli file bekçisi, dünyaca ünlü kaleciler Viktor Valdes ve Manuel Neuer ile aynı klasmanda yer aldı. Ligde çıktığı son 4 maçta da topun filelerle buluşmasına izin vermeyen milli kaleci, performansıyla "dev eldivenler" listesinde kendisine yer buldu.

Dünyanın önde gelen ligleri La Liga, Bundesliga, Serie A ve İngiltere Premier Lig dikkate alındığında 19 maçta kalesinde gol görmeyen Roma'nın eski Galatasaraylı file bekçisi De Sanctis, bu alanda ilk sırada bulunuyor.

İtalyan kaleciyi, 17 maçta rakip oyunculara geçit vermeyen Arda Turan'ın takım arkadaşı Atletico Madridli Thibaut Courtois ile Juventus'un 36 yaşındaki efsane ismi Gianluigi Buffon takip etti.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı saf dışı bırakan İngiliz temsilcisi Chelsea'nin eldiveni Çek Petr Cech, bu sezon 15 maçta kalesini gole kapatarak listeye girdi.

Bundesliga'da 14 karşılaşmayı gol yemeden geçen Neuer ise Bayern Münih'in ligin bitimine 7 hafta kala şampiyonluğu ilan etmesinde büyük pay sahibi oldu.

La Liga'da şampiyonluğun en güçlü adaylarından Real Madrid'in İspanyol kalecisi Diego Lopez de Neuer gibi 14 maçta başarılı performansıyla topun kale çizgisini geçmesine izin vermedi.

- Valdes'i yakaladı

Forvetlere 13 maçta gol şansı tanımayan kaleciler arasında bir Türk isim yer aldı.

Adı transfer döneminde sık sık Avrupa'nın önde gelen kulüpleriyle anılan Trabzonspor'un ve milli takımın başarılı kalecisi Onur, Barcelonalı Valdes ile bu sezon 13 maçta topun filelerle bulaşmasına engel oldu.

Evertonlu Tim Howard ile Arsenalli Wojciech Szczesny de 13 karşılaşmayı gol yemeden sonlandırdı.