Başarılı kalecinin sözleşmesinde yer alan madde rakiplerin ağzını sulandırırken, Trabzonspor’un Burak Yılmaz’dan sonra bir başka yıldızını daha elinde tutmakta zorluk çekeceği belli… 25 yaşındaki kalecinin kontratında, “7.5 milyon euroya serbest kalır” maddesi bulunuyor. Bu da yazın kaleci arayışına girecek birçok takımın, Onur’u ilk alternatif haline getirmesine neden oluyor. Bu takımlardan en tanıdığı Galatasaray. Sarı-kırmızılılar, mevcut kalecileri Fernando Muslera’dan çok memnun. Uruguaylı file bekçisi hem futboluyla hem de karakteriyle beğeni topluyor.

EĞER İKNA EDERLERSE

Ancak bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi’nde harikalar yaratan Muslera’nın, yazın Avrupa’nın dev ekiplerinden birine en az 25 milyon euroya transfer olabileceği konuşuluyor. Bu durumda Galatasaray’ın ilk hedefinin Onur olacağını bilmeyen yok. Hatta iki tarafın ön protokol yaptığı bile iddia edilmişti. Bunun dışında Rus takımı Spartak Moskova’da Onur’la yakından ilgileniyor. Yetenekli eldivenin son talibi ise Almanya’dan… Bundesliga’nın ünlü kulübü Schalke 04’ün, Onur’a resmi teklif yapmaya hazırlandığı belirtildi. Onur’un ikna olması halinde, Almanların derhal 7.5 milyon euroyu Trabzon’un hesabına yatıracağı bildirildi.

ONUR %81 GALTASARAY'DA

Öte yandan bugün Lig TV'de yayınlanan Günaydın Futbol programında bu haberin ardından sunuculardan Mehmet Yiğit, Onur Kıvrak ile ilgili çarpıcı iddiada bulundu. Yiğit, "Benim duyduğum istihbarata göre Galatasaray'ın Onur transferi Alper Potuk noktasında. Onur'un Galatasaray ile iletişimi ciddi bir noktada hatta bu noktayı da geçmiş olabilir. Günün transfer haberlerini biz vermiş olalım. Bu transfer %81'in üzerinde şuanda..." ifadelerini kullandı.