Fenerbahçe maçı öncesinde sakatlıklarla boğuşan Trabzonspor’da son kriz Onur Kıvrak oldu. İzlanda karşısında hatalı goller yiyen başarılı kaleci, ağır eleştirilere maruz kaldı. Ayrıca yaptığı hatalar nedeniyle de büyük üzüntü yaşadı. Karşılaşma sonrası adeta ağzını bıçak açmadı. Ailesi dışında kendisini arayanların telefonlarına bile cevap vermedi. Bir dönem Trabzonspor'da görev yapan, milli takım kaleci antrenörü Alper Boğuşlu öğrencisini teselli etmeye çalıştı. Yıldız file bekçisinin bu durumu, kritik Fenerbahçe sınavı öncesinde Halilhodzic'in de canını sıktı. Bosnalı teknik adam, İzlanda maçını geride bırakması ve hafta sonundaki karşılaşmaya motive olması için Onur Kıvrak'la pazar gününe kadar sık sık özel görüşmeler yapacak. Onur'un moralini yerine getirmeye çalışacak. Ayrıca başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da başarılı file bekçisiyle bir konuşma yapması bekleniyor. Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar da sosyal medyadan Onur Kıvrak'a destek mesajları yağdırdı.

İlk kez maç kaybetti

Onur Kıvrak, milli takımda oynadığı 12 karşılaşmada kalesinde 14 gol gördü. Bu açıdan bakıldığında, performansı kötü gibi gözükse de Ay-Yıldızlılar onun ilk 11'de başladığı resmi maçlarda ilk kez yenilgi yüzü görmüş oldu. 

Onur’u bozmaz

İzlanda yenilgisinin, yenilirken ezilmenin faturasını ters esen rüzgara kesmek ile tek bir futbolcuya indirgemek hemen hemen aynı şeydir. Evet, Onur Kıvrak, Trabzonspor’da zaman zaman mucize işlere imza atan, önceki gece yediklerini kurtaran bir kalecidir. Ancak İzlanda’da birçok arkadaşı gibi o da kötü günündeydi, hani çok konuşulan futbol adaleti de bizden yana değil, hak eden İzlanda’dan yana ceza kesti. Pozisyona giremeyen, birbirini ilk kez maç başlarken görmüş gibi davranan futbolcularla ancak bu kadar olurdu. 

Onur tabii ki kötü bir gece geçirdi, 3 resmi maç sonra gol yedi, hatta 3 tane birden. Ancak ben Onur’u az-çok tanıyan ve izleyen biri olarak söyleyebilirim ki,  bu maç onu bozmaz. Onur, heyecan ile soğukkanlı durmak arasındaki çizgiyi çok iyi ayarlayan, eli ayağına dolaşmayan bir kalecidir. Milli rezaletten olsa olsa   olumlu yönde etkilenir, daha iyi motive olur. 

Serhat Demirtaş Fanatik