Çok zor ve nankör olan kalecilik mesleğinde tırnaklarıyla zirveye oturan ve taraflı tarafsız herkesin alkışını alan Trabzonspor’un kalecisi Onur Kıvrak hakkında çıkan transfer dedikoduları, hocası Mustafa Akçay, takımı Trabzonspor ve daha birçok konuda samimi açıklamalar yaptı:

‘İSPANYA VE İNGİLTERE OLABİLİR’ 
“İstanbul kulüplerini hiçbir zaman düşünmedim. Ben futbol olarak Trabzon’da kendime geldim, Trabzon’da gözlerimi açtım. Karşıyaka’daki günlerim de özeldi ancak Onur Kıvrak olarak Trabzon’da gözlerimi açtım. İstanbul’u bir kenara bırakıyorum. Ancak yurt dışı olursa İspanya ya da İngiltere aklımda var. Bunlar üst düzey ligler. Orada kendimi göstereceğimi ya da oraya gittiğim zaman başarılı olacağımı düşünüyorum. Tabii daha Trabzon’da bir şampiyonluk yaşadım, daha çok şampiyonluklar yaşayıp ayrılmak isterim.”

‘MİLLİ FORMA İÇİN HAZIRIM’
“Türk olmaktan gurur duyuyorum. Milli forma her şeyin üstünde. Milli takımda da bana şans verilirse elimden gelenin 100 kat daha fazlasını yapmak için uğraşırım. Orada çok değerli bir hocamız var. Uygun görürse seve seve milli formayı terletmeye hazırım.”

‘KELEBEK DEĞİL KEDİYİM’
“Benim için farklı lakaplar takılıyor. Son olarak İtalya’dan bir gazete ‘Örümcek Adam’ demişti benim için. Bu tip haberlerin yapılması gurur ve heyecan verici. Taraftarlar ‘kelebek’ lakabı takmıştı benim için. Ama kelebeğin ömrü kısa olur diye daha uzun yaşayan bir şey seçelim dediler. Sonra ‘kedi’ benzetmesi yapılmaya başlandı takım içinde benim için.”

‘BUFFON’U ÖRNEK ALIYORUM’ 
“Örnek aldığım kaleci olarak Juventus’un efsane kalecisi Buffon’u gösterebilirim. Benim için onu izlemek büyük bir şans. Ne şanstır ki onunla karşılıklı da oynayacağız. Benim için Türkiye’nin en iyi kalecisi tartışmasız Tolga Zengin’dir. Volkan Demirel de kalecilik kalitesi ortada bir isim. Birçok iyi isim daha var.”

‘MADDEYİ KALDIRDIM ÇÜNKÜ...’ 
“Başkanımızla oturduk konuştuk. Sözleşmemde 7 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi vardı. Başkanım ‘Maddeyi tamamen kaldıralım’ dedi. Biz de kaldırdık. Şu anda böyle bir madde yok. Bundan sonraki yaşantımı Trabzon’da noktalamak için maddemi kaldırdım. Avrupa’dan çok iyi bir teklif gelirse hem Trabzonspor’u hem ülkemi en iyi şekilde teslim etmek isterim.”

‘MUSTAFA HOCA ADAM GİBİ ADAM’ 
“Mustafa Akçay’ın hocalığını bir kenara koyarım, onu asla tartışmam. Zaten bana da yakışmaz, benim bilgim de buna yetmez. Kişilik anlamında adam gibi adam. Takım içinde harika bir otoriteye sahip. Biz onu çok seviyor ve de sayıyoruz. Bazı haberler çıkıyor, nasıl çıkıyor anlamıyorum. Ama ne kadar çıkarsa çıksın bu haberler bizi asla bölemez. Biz hocamızın arkasındayız.”

‘BAŞARIMDA HERKESİN KATKISI VAR’
“Bana göre performansım uzun süredir yukarıda. Tolga Zengin’in ayrılmasıyla kaptan oldum bu da doğal olarak ayrı bir sorumluluk yükledi. Bu da benim performansımın artmasında etkili oldu. Tabii ki bu çıkışımda herkesin bir emeği var. Mustafa hocamın, defanstaki arkadaşlarımın ve diğer arkadaşlarımın... Sonuçta futbol 11 kişiyle oynanıyor, çıkarın 10 kişiyi ben tek başıma bir şey yapamam. Takım bana çok katkı sağlıyor umarım böyle devam eder.”

‘ÇOK ATIYORUZ ÇOK YİYORUZ’
“Ligde özellikle deplasmanda çok gol atıyoruz ama çok da yiyoruz. 2 gol atıyoruz, 3 gol yiyoruz. Maalesef bunu çözemedik. Hocamız ve biz futbolcular hep birlikte bir çözüm bulacağız. Bir şanssızlık olduğu kesin. İkinci yarının başında iyi bir grafik çizeceğimize inanıyorum. İnşallah öyle de olur. Avrupa’da ise gayet iyiyiz. Şimdi rakip Juventus. Trabzonspor tarihine bakıldığında Avrupa’da başarılı sonuçlar alınmış. Aynı şeyi bizim de yapacağımızı düşünüyorum.”
Editör: TE Bilişim