Trabzonspor’un kaptanı Onur, bugün milli takım kampında basın mensuplarının karşısına geçti. Milli takımın yüzü olan Kaptan Onur, yarın İsviçre ile dostluk mücadelesi konuştu. Onur, “Amacımız gelenlere iyi bir maç seyrettirmek. Güzel bir maç zevkli bir maç. Kazasız belasız inşallah tamamlanır” dedi. 

Milli takımın Avrupa Şampiyonasında ki grubu ile ilgili olarak ise Onur, “Grubumuz önemli  ekiplerden oluşuyor. Ama iz geçmişte çok turnuva kaçırdık. Bu sefer kaçırmak istemiyoruz. Biz futbolcular için önemli. Ülkemizin de önemli. Bunu başarmamız gerek. Allah’ın izniyle onu başarıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu. 

FATİH TERİM’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Milli takıma katılan gençlerle ilgili konuşan ve Fatih Terim’den övgülü sözlerle bahseden Onur, “Milli takım sonuçta ülkeyi temsil ediyorsun. Bundan büyük onur yok. Çok iyi bir ekibimiz var. Zaten Fatih Terim’i söylemimize gerek yok. Onun ile çalışmak hem genç arkadaşlar hem de bizim için büyük bir başarı. İnşallah yolumuza iyi bir şekilde ilerleriz” dedi. 

MİLLİ TAKIMDA KAYNAŞMA NOKTASINDA Kİ SIKINTILAR
Milli takımda kaynaşma noktasında sıkıntılarla ilgili olarak ise Onur, “Başımızda Fatih hocamız var. Onunla birlikte bunu aşacağımızı düşünüyorum. Arkadaşlık üst seviyede. İnanılmaz diyaloglarımız var. Ama bazı şeyler sonuçla da alakalı.  İyi sonuçlar almaya başladıktan sonra hem takım arkadaşlarımızın motivasyonu hem de ülkemizin taraftarların daha fazla kaynaşması anlamında önemli. Sonuçta milli takımız. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyoruz. Bu bayrak bizim göğsümüzde. Taraftarların kırmızı formamız ve beyaz formamızla gelmesini istiyorum. Öyle bir hava yakalarız öyle başarı sağlayabileceğimizi düşünüyorum” dedi. 

18 YAŞINDA Kİ ONUR’A NE DERDİ?
İbrahimoviç’in basın toplantısında bir gazetecinin ’18 yaşında ki İbrahimoviç’i karşında görsen ne derdin?” sorusu soruldu aynı soruyu size sorsak ne derdiniz?” şeklinde ki soruya, Onur, “18 yaşındaki olsaydım... Yaşımda İbrahimoviç gibi değil. “Sürekli öğren” derdim. sürekli... Hayatında da hep doğru kişilerin çıkması lazım. Bu zamana kadar benim karşıma hep doğru kişiler çıktı. Önün açık derdim onun gibi..” şeklinde cevap verdi. 

Onur, Avrupa Şampiyonasında gruplarda Hollanda ile karşı gelinecek olması ile ilgili olarak, “Bugüne kadar rahat yenebileceğimize takımlara kaybettiğimiz için başımız ağırdı. Hollanda’ya gelene kadar o küçük takımları yenelim puanlarımızı alalım ondan sonra Hollanda ile başa baş mücadele ederiz” dedi
DÜNYA KUPASINDA KİMİ TUTUYOR?
Dünya Kupası ile ilgili favorileri olup olmadığının sorulması üzerine Onur, “Bende politik bir cevap vereyim. Biz katılamıyorsak kim alırsa alsın” dedi. 
MİLLİ TAKIMDA KİM ŞAMPİYON OLUR MUHABBETİ
Onur, “Biz milli takım futbolcularıyız. Her kulüp taraftarı bizi sevse çok gurur duyarız. Aslında öyle olması lazım. İyi bir ekip olmak için başarılı olmak için Arda’nın dahilinde de takım içerisinde ligde ki olanları ayrı koyuyorum. Sıkıntılar var diyorlar. Öyle bir şey yok. Öyle lanse ediliyor. Biz takım içerisinde arkadaşlık üst seviyede. Şampiyonluk kim olacak. Şöyle gol kaçırdın böyle gol kaçırdın. Bunu devam ettirirsek başarılı alacağımızı düşünüyorum. 
Taraftar tuttuğu takımı sonuna kadar destekliyorsa aynı şeyi onlardan bekliyorum. Öyle kırmızı formayla beyaz formayla geldiği zaman tüyler diken diken olur. Onun atmosferi farklı olur. O zaman daha başarılı olur” dedi. 
İBRAHİMOVİÇ’E MEYDAN OKUDU
İbarahimoviç ile karşı karşıya oynaması noktasında Onur, burada çok dikkat çeken bir açıklama yaptı. Onur, “Hocam şans verir ve yarın oynarsam şöyle bir atasözü var: “Demirden korksam trene binmezdim”. O yüzden hiç kimseden korkmuyorum. Benim görevim o. Oynarken zevk alıyorum. İyi oyunculara karşı da daha iyi motive oluyorum. İnşallah öyle bir geceden bir tanesi olur” dedi.