Trabzonspor’un eski başkanlarından ve bordo-mavili kulübün onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonsporlu genç öğrencilerle buluştu. Karadeniz ekibinin şu anki durumu ve verilmeyen kupa hakkında da açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Yılmaz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“O KUPA GİTTİ”

Fenerbahçe’de şike süreci sonrasında sarı-lacivertli kulübün şampiyonluğunun iptal edilmesinin ardından ligde ikinci sırada bulunan Trabzonspor’un kupasının verilmiş olmaması hakkında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Şampiyonluk kupasını vermeyecekler. O kupa gitti. Şuan mevcut ülkenin durumu bunu gerektiriyor. Kupa yanlış yerden isteniyor. Fenerbahçe’den değil, federasyondan kupayı istemeliler. Trabzonspor’un Fenerbahçe ile hiçbir sorunu yoktur. Sorun kupayı veren mercide. Yani federasyonda. Eğer şike yapılmışsa federasyonun kupayı vermesi gerekiyor ama henüz bir kıpırdama yok. Trabzonspor’da yoğun bir şekilde FIFA’ya, UEFA’ya müracaat ediyor. Gündem devam ediyor ama bana kalırsa artık geçti. Şimdi başka kupa almak için uğraşmalıyız” diye konuştu.

“BU ŞARTLARDA BİLE DÖRDÜNCÜ OLMAK İYİ BİR SONUÇ”

Eski futbolcuları ve geçen sezon Trabzonspor’da Teknik Direktörlük yapan Hami Mandıralı’nın eski oyuncuları olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Teknik direktör olarak kalsa iyi olabilirdi ama yönetim onu uygun görmedi. Başka bir hocayla görüşülüyor galiba. Belki başka bir teknik direktörle iyi olabilir ama diğer eksiklikleri giderirsek bu olur. Bu sezon için, bu şartlarda bile dördüncü olmak iyi bir sonuç” ifadelerini kullandı.

“PARALARI YEMİŞLER”

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor’un borç yükü altında olduğunu ifade ederek, “Paraları yemişler. Trabzonspor’da para yok ve yıldız transferi çok zor. Kimse cebinden para koyup transfer yapmıyor. Ama taraftarlar zorlarsa alırlar. Sonuçta kulüp taraftarların” sözlerine değindi.
Mehmet Ali Yılmaz, kulüplerin gelirleri kadar harcama yapmadıkları için borçlandıklarını söyleyerek; iddia gibi bahis oyunlarıyla birlikte, futbolun yanlış yönde ilerlediğini de dile getirdi.

Yabancı sınırlamasına da değinen Yılmaz, Türk Milli Takımı’nı düşünerek bu planlamanın yapılması gerektiğini söyledi.

“FEDERASYON ÖZERK DEĞİL”

Trabzonspor Onursal Başkanı, federasyonun özerklikten çıktığını belirterek, “Biz kupayı bize verecek kurumdan istemeliyiz. Federasyonu zorlayacaksın ama onlarda artık özerk değil. Kendi seçilmiyor, seçilmiş gibi bir duruma geçti. Talimatlarla yönetildiği için çözsün millet, ben karışmıyorum” şeklinde konuştu.

“KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

Trabzonspor’un mevcut yönetimi ve eski yönetiminin arasındaki tartışmalara da değinen Yılmaz, “Kamuya yansıtılması doğru değil. Kendi aralarında çözüme kavuşturmalılar. Kendi içlerinde bir hesaplaşma olabilir ama onun yeri de kongredir. Biz bunlara hassasiyetle yaklaştığımız için karışmıyorum. Ben uzun yıllar başkanlık yaptım ve benim dönemimde bir ağız dalaşı bile yapılmış değil. Ülkede 3 büyük kulüp varken Trabzonspor gelmiş ve 4. büyük olmuş. Bu kolay bir iş değil” dedi.
Transferde ilk sırada yer alan Olcan Adın hakkında ise gitmek istiyorsa tutmanın bir anlamı olmadığına vurgu yapan Mehmet Ali Yılmaz, “O çocuklar gitsin ve istediği kulüpte oynasın. Trabzonspor yeni oyuncular bulacak ve bulmak zorundadır.