Bordo-mavililerin takım kaptanı, Avrupa piyasasında en pahalı Türk kaleci olurken, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in fiyatını ise ikiye katladı. 
Dönemin Trabzonspor Teknik Direktörü, şimdi ise Fenerbahçe Teknik Direktörü olan Ersun Yanal tarafından 2008 yılının Ocak ayında Trabzonspor’a transfer olan kaleci Onur, Avrupa piyasasında en pahalı Türk kalecisi oldu. Avrupa piyasasında futbolcuların fiyatlarını belirlemede önemli bir yere sahip olan 'transfermarkt.com' adlı internet sitesinin verilerine göre Onur, en pahalı Türk kaleci olurken, ardından Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel geliyor. Trabzonspor'un başaralı kalecisi Onur'un Avrupa piyasasındaki 11 milyon Euro'luk (26 milyon TL) değeri göze çarparken, Volkan Demirel ise 5 milyon 500 bin Euro'luk (13 milyon TL) değeri ile dikkat çekiyor. Bu tablo ile Onur, kaleci Volkan Demirel'i ikiye katlamış oldu.

Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kalesi yerli kalecilere emanet edilirken, siyah-beyazlı takımın kalesini koruyan Tolga Zengin 4 milyon 200 bin Euro (10 milyon TL), Cenk Gönen 2 milyon Euro (4 milyon 800 bin TL), Gençlerbirliği kalecisi Ramazan 2 milyon 200 bin Euro (5 milyon 200 bin TL), Kayserispor kalecisi Sinan Bolat 1 milyon Euro (2 milyon 400 bin TL), Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay 1 milyon 500 bin Euro (3 milyon 600 bin TL), Çaykur Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı 900 bin Euro (2 milyon 100 bin TL), Akhisar Belediyespor kalecisi Oğuz Dağlaroğlu 300 bin Euro (725 bin TL) olarak açıklandı.

ONUR RECEP KIVRAK VE VOLKAN DEMİREL REKABETİ
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanacak olan Trabzonspor - Fenerbahçe müsabakası, iki takımın sahadaki mücadelesinin yanı sıra Türkiye'in en iyi iki kalecisinin de rekabetine sahne olacak. Kalesinde devleşen isim takımına galibiyet adına büyük bir katkı sağlayacak. Trabzonspor kalesini koruyan Onur Recep Kıvrak ile Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan Demirel arasında tatlı bir rekabet yaşanırken, bordo-mavili takımın kalesini koruyan Onur'un son yıllardaki performansı ise göz kamaştırıyor. A Milli Takım'ın kalesini Volkan Demirel'den devralmaya hazırlanan Onur, Avrupa takımlarının da kıskacında bulunuyor.

10 TAKIMIN KALESİNİ YABANCILAR KORUYOR
Spor Toto Süper Lig'de yer alan 10 takımın kalesini ise yabancılar koruyor. Galatasaray'da Muslera, Bursaspor'da Frey, Kasımpaşa'da Isaksson, Gaziantepspor'da Karcemarkskas, Kardemir Karabükspor'da Waterman, Eskişehirspor'da Boffin, Medical Park Antalyaspor'da Fornezzi, Kayseri Erciyesspor'da Bojan, Konyaspor'da Itandje ve Elazığspor'da ise Ivesa Spor Toto Süper Lig takımlarının kalelerini koruyan yabancılar oldu.