Onur Kıvrak garantisinin bittiğini söyleyen Büyüka şu açıklamalara yer verdi;

"Galatasaray gibi işleri yolunda gitmeyen diğer takım da Trabzonspor… En son soracağımızı şimdiden soralım ve söze bu şekilde başlayalım.

Bu takımın başında Hami Mandıralı olsaydı,Trabzonspor bugün ligde daha farklı bir konumda olur muydu?

- Sevgili Bilal, Hami Mandıralı iyi bir çıkış yapmıştı. Devam etmesi doğru olurdu. Ama ben Vahid Hoca’nın gelişine yanlış diyemem. Hele Dünya Kupası’ndaki performansından sonra… Ama hocanın değişik bir yapısı var. Futbolcuya ters geliyor, şehre ters geliyor. Bir kadro istikrarı yok. Bazı oyuncular adeta defterden silindi. Örneğin ben Yusuf için son derece üzülüyorum. Mustafa Yumlu aylar süren sakatlıktan çıkmış, ilk maç sonrası kadro dışı… Eğer bir disiplin suçu yoksa, böyle kadro dışı bırakmak olmaz.

Trabzonspor savunması inanılmaz kötü. Bu, hocanın tercihleriyle mi ilgili yoksa kaleci Onur’la mı alakalı?

- Trabzonspor gol atamıyor, sorun forvette diyorduk, son maçta gördük ki savunma felaket. Belki de, ilk kez Yumlu ile Belkalem’in birlikte oynamasından olacak. Ancak ben 4-4’e rağmen Trabzon-spor’u beğendiğimi söylemeliyim. Özellikle hücumda yüksek toplarda ligin en iyisi… Gene söylüyorum, mümkün olsa da Trabzonspor bütün yabancılarını bir arada oynatsa… Ancak yeni transferlerden Yatabare, Waris, Cardozo, Constant, mümkün olduğunca birlikte oynamalı. Burada iş geliyor, yabancı sınırlamasına takılıyor. Elbette Onur faktörünü unutmayalım. Bir mal alıyorsun, üstünde üç-beş yıl garantilidir diye yazıyor. Onur da Trabzonspor’un garantisiydi. Trabzonspor için Onur garantisi ve rahatlığı şimdilik bitti. Kim ne derse desin bu, Trabzonspor adına çok büyük bir sıkıntı."
Editör: TE Bilişim