Trabzonlu olan Orgeneral Salih Zeki Çolak ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek, Karadenizlilerin  her zaman ülke bütünlüğüne, Cumhuriyete bağlı, çalışkan insanlar olduğunu ve derneklerin de kültürleri yaşatma konusunda önemli görevleri olduğunu söyledi.

  Ziyarette  Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Tahsin Usta, Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın İstanbul gibi bir kente ve  1.Orduya Komutan olarak atanmasından çok mutlu olduklarını belirtti ve başarılar diledi. Karadeniz Konfederasyon hakkında bilgi veren Usta, Marmara Bölgesinde, özellikle İstanbul’da çok sayıda Karadenizli hemşerimizin yaşadığını, buralara gelen insanlarımızın uyum sağlayarak üretken olduklarını ama akıllarının hep memleketlerinde, Karadeniz’de olduğunu söyledi.  Ziyarete katılan Genel Başkan Yardımcıları Metin Kar, Nihat Altaş, Tahsin Söğüt, Genel Sayman İ.Serkan Gezmiş ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çağlayan’da başkanın dileklerine katıldıklarını dile getirdiler.

Ziyaretin en güzel konusu Trabzonspor’du. Görüşmede Orgeneral Çolak, iyi bir Trabzonsporlu olduğunu, bununla övündüğünü belirterek, Trabzonspor sadece Trabzonluların değil, bütün Karadenizin ortak sevdasıdır, diyerek Trabzonspor’a başarılar diledi.
Editör: TE Bilişim