İlk yarıdaki Trabzonspor gerçekten evlere şenlik! Ne sağda ne solda ne de ortada! Hiçbir tarafı tutmuyor. Nasıl tutsun ki? Orta sahası ve santraforu olmayan bir ekip, ne yapabilirse Trabzonspor da işte ilk yarıda bunu yaptı.

Zeki’nin sağdan kale içine gönderdi, Waris efendi müsait pozisyonda topu auta gönderdi. İlk yarıda Trabzonspor’un bir de şutu var. Mehmet Ekinci uzaktan vurdu, Başakşehir kalecisi Volkan yumrukladı.

Trabzonspor’un geçen sezon kadrosunda Henrique diye bir oyuncu vardı. Mücadele ederdi, baskı yapardı, top taşırdı. Her şeyi yapardı. Ama çok bilirler bu genç oyuncuyu gönderdiler. Trabzonspor dün gece maça santraforsuz başlıyor. Sol kenar oyuncusu Sefa santrafor. Orta sahada Costan diye bir oyuncu oynadı. Bir iki istisna dışında her topu ezdi. Orta sahada trafik polisi gibi gezdi durdu. Olacak iş değil.

Zeki’nin önünde Fatih, o da bir iki hareket yaptı o kadar. Orta sahanın ortasındaki Medjani’nin gönderilen Zokora’dan ne farkı var. Medjani tahminim o ki, Vahid Hoca’nın kontenjanından transfer edildi. Vahid Hoca, Zeki’yi seviyor, herhalde o nedenle oynatıyor!

Ev sahibi ekibin bir şey yaptığı yok. Yalçın geriden uzun vuracak. Ara sıra da sağdan soldan bindirme yapacak. İlk yarıdaki Trabzonspor, 90 dakika değil 900 dakika oynasa zor gol atar. Atsa bile mutlaka yer!

***

Trabzonspor ikinci yarıda şok bir golle, 1-0 geriye düştü. Golden önce Fatih’e faul yapıldı. Hakem devam eden ve rakip golü buldu.

Trabzonspor iyi oynamıyor! Bu kadro ile oynaması mümkün değil. Papadoupulos yavaş, Medjani top kaybetme makinesi. Orta sahaya alınan Ferhat’ın zirve mücadelesi yapacak bir takımda oynaması bir yana kadroya bile zor girer.

Trabzonspor’un geri dörtlüsü ile forveti arası fındık harmanı gibi! Harmanda ara sıra iki Trabzonsporlu görünüyor, o kadar. Rakip, attığı golden sonra biraz geri çekildi ve kontrataklarla Trabzonspor’un üzerine gitti. Ve her gittiği pozisyonda bordo mavili defansa zor anlar yaşattı.

Sefa’nın ceza sahası çizgisi üzerinde indirilmesini hakemin görmemesi ve ardından bir ters karar daha verdi. Trabzonspor teknik direktörü isyan etti. Hakem, Vahid Hocayı tribüne gönderdi. Saha karıştı.

Trabzonspor hocası, başkanı dünkü maçtan sonra nasıl bir açıklama yaptılar bilmiyorum. Ne tür bir açıklama yaparlarsa yapsınlar, Trabzonspor’un kötü oyununu örtmez. Hoca, Trabzonspor’un ileriki haftalarda düzeleceğini söylüyor. Sahaya sürdüğü bu oyuncularla düzelme şansı yok. Kontenjandan oynattığı Medjani, bu futbolla bu takımda oy-na-maz! Oynarsa ne olur? Ne olacağını dün gece gördük.

Sonuç olarak, Trabzonspor uzatmalarda tesadüfen kazandığı penaltı sonucu gelen golle maçı berabere bitirdi. ligde oynadığı üç maçta yenilmedi ama 6 puan kaybetti. Bu kadro ve oyun anlayışıyla daha çok puan kaybeder. Ki, uzatmada gelen penaltıyı hakem vermeyebilirdi de.