Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna dahil ettiği Oscar Cardozo çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikle Bordo-Mavili kulübe transferinde önemli rol oynayan başta başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan yıldız golcü, "Geç bir buluşma oldu ama burada olmak güzel." dedi. Geçen sezon Trabzonspor'un kendisiyle ilgilendiğini söyleyen Cardozo, "Bazı nedenler buluşmamızı engelledi ama şimdi buradayım ve bunun keyfini hep birlikte çıkaralım." diye konuştu.

Bordo mavili taraftarlarla havaalanında buluşma anını hayatı boyunca unutamayacağını vurgulayan yıldız futbolcu, "Açık söylemek gerekirse Trabzonspor taraftarlarının ateşli olduğunu biliyordum ama bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. Karşılama töreni bende unutulmayacak bir iz bıraktı. Bu taraftara layık olmak için çok çalışmam gerektiğini de gözler önüne serdi." dedi.

Futbolunun en verimli çağında olduğunu söyleyen Cardozo, "31 yaşındayım ve başarı için kanım kaynıyor. Kendimi de çok iyi hissediyorum. Türkiye'ye tarih yazmaya geliyorum dediğimde çok ciddiydim. Türkiye ligini yakından tanıyorum. Neler yapabileceğimin de farkındayım. Trabzonspor'un başarısına katkı sağlamak, atacağım gollerle taraftarlarımızı coşturmak en büyük hedefim. Tabii ki bunun yanında kupalar kazanıp unutulmayacak oyunculardan olmak istiyorum. Beni izlemeye devam etsinler." diye konuştu.

Türklere değer verdiğini, çok samimi ve sıcak bulduğunu belirten Oscar Cardozo, "Köyümde hala Osmanlı Türkleri bulunuyor. Benim atalarımla Türkler arasında müthiş bir dostluk bağı vardı. Hala daha bu güçlü bağ devam ediyor. Ben kendimi Osmanlı gibi hissediyorum. Dolayısıyla Trabzonspor'un teklifini kabul etmemek beni yaralardı. Ben onlarda kendimi görüyorum. Sıcak ve samimi bir yaklaşım içerisinde birbirimizi anlayabiliyoruz. Bu ahenk aynı şekilde devam edecektir." dedi.

Kaynak: Karadeniz
Editör: TE Bilişim