AK Parti Trabzon İl Başkanlığının Hamimizade İhsanbey Kültür Merkezi’de düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı bayramlaşma törenine Trabzonspor eski Başkanı ve AK Parti Trabzon Millevekili Faruk Özak’ın konuşması damga vurdu. 

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun CHP ve MHP’lilerle yaşadığı polemiklere değinen eski Spor Bakanı Özak, “Bir partinin kulübü değildir Trabzonspor” dedi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın CAS sürecine değinen Özak, CAS’ın iki kulübe de ceza vereceğini iddia etti. 


90 YILDIR ŞİKE SUÇ DEĞİLDİ
Türkiye’de şikenin suç sayılmasının kendi bakanlığı döneminde yasalaştığına dikkat çeken Özak, “Trabzon’da bizim başımızda futbol ile ilgili bir sorun var. Buna rağmen Trabzonpor’umuzun bu şampiyonluğunun elinden alınan sürecin ardından devam eden bir süreç var. 1921’de Gençlik Spor Genel Müdürlüğü İdman İttifakları Cemiyeti kuruldu. Spor kurumsallaştı. 1923’de Futbol Federasyonu kuruldu. 90 yıldır, şike adli ceza değildi. Rüşvet veren, dolandırıcılıkta bulunan Hapse giriyordu şike yapan girmiyordu. Bunu adli cezaya getirmek bu yasayı çıkarmayı Allah bizim iktidarımıza sizin Trabzonlu evladınız Faruk Özak’ın bakanlığına nasip etti” dedi.

ŞEREFSİZ ŞAMPİYONLUK İSTEMİYORUZ
Kendisinin hayatta şike yapmadığını hatta kendi 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe’ye Şampiyonluğun kaybedildiği kendi başkanlığı dönemine de değinen Özak, “ben hayatta şike yapmadım. Şikeyi namussuzluk sayarım. Trabzonspor’un başkanıyken şike yapmadığım için Şampiyonluğu kaybettik belki de.   Hiç önemli değil. Öyle şerefsiz Şampiyonlukları istemiyoruz” diye konuştu.

ŞİKE YAPANLAR YAKALANDI
Yasadan sonra şike yapanların ceza almaya başladığına da dikkat çeken Özak, “Şimdi gelelim, bu dönemde bu olduğu için, teknik takip olduğu için şike yapanlar yakalandılar, tutuklandılar hapse girdiler. Bu nedenledir ki Trabzonspor 25 milyon Avro alarak Şampiyonlar Ligine gitti. Burayı anlatamıyoruz” dedi.

CAS’TA CEZA VERECEK
Şike sürecinin CAS’ta olduğunu ve UEFA’dan ceza alan Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili CAS’ın da UEFA’nın verdiği cezayı onayacağını ileri süren Özak, şöyle devam etti: 
“Kupa kupa kupa… Tamam doğru kupa da evvela buna bakın. Bu yasal düzenlemeyi kim yaptı. AK Parti iktidarı yaptı. Bu da hukukun üstünlüğüdür. Bu olmasa bunu konuşabilecek miydin. Şimdi süreç var. Sabredin dedik. Yargıtay süreci var UEFA Süreci. UEFA sürecinde UEFA dedi ki “sen cezalısın. Avrupa’ya gelemezsin”. CAS’a gidildi. CAS bu ay karar verecek. CAS’ın vereceği cevapta şu olacak: “Evet sen şike yaptım Avrupa’ya gelemezsin” Kalıyor Türkiye’ye iş.

ATI ALAN ÜSKÜRADIR GEÇMİŞTİ
E yani kalkıp da bunu Tayyip Bey kupayı verdi vermedi. Bizi bunla vermek istiyorlar. Piyasada en çok sıkıntıyı bunla çekiyorum. Biz de diyoruz ki “Arkadaşlar biz bu yasal düzenlemeyi yapmasaydık hiçbir şey olmayacaktı. Atı alan Üsküdar’ı geçmişti” Sabredin Allah Aşkına. Hukukun üstünlüğünü isteyen bir başbakan var. Ondan da önemlisi özerk bir Federasyon var. Bu federasyon yabancı antrenörü Milil Takıma getirirken hükümete mi soruyor, 12 tane yabancıya serbestlik getirirken hükümete mi soruyor. Efendim ceza verilirken Hükümete mi soruyor. Kendi kurullarını atarken hükümete mi soruyor. Burada buna dikkat etmek lazım”

MEŞHUR O SOLAK YAZARLAR
Kendisine çok eleştiriler olduğunu da aktaran Özak, “O dönemde bize çok eleştiriler oldu. Trabzonspor’dan elini çek dediler. Belli kesim. Eski milletvekilimiz, Bakanımız. Onlar Part-time Trabzonsporlu. Biz 1967’de Trabzonspor’a imza atık. 47 yıldır ailemizden daha çok bu kulübe hizmet verdik. Şimdi ben ne yaptıklarımızı çıkarıyorum. Faruk Özak ve AK Parti olarak. Burada ben Trabzonspor kulübü başkanıyım. Tayyip Bey’i ziyarete gidiyoruz. O da İstanbul Belediye Başkanı. Trabzon ayağa kalkıyor. Meşhur o solak yazarlar. “O Trabzonspor’a irticayı soktu Faruk Özak”. Allah belanızı versin. Seçilmiş bir adam gittik Aslan gibi durduk yanında. Gittik yanına Ağabey kardeş gibi konuştuk. Trabzonspor 30 yıldır İstanbul Migros’tan para alıyor” dedi.

BİZİ BİR TEHLİKE BEKLEMEKTEDİR
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun CHP ve MHP ile ilgili girdiği polemiği de değinen eski Bakan Özak, bu konuda Trabzonspor Bakanına ağabey tavsiyesinde bulundu. 
Özak şu şekilde konuştu: 
“5 tane arkadaşımız geldi aday oldu. Biri seçildi. Trabzonludur hizmet edecek. İyiyse Genel kurul karar verir devam eder kötüyse ayrılır. Bir başka adayımız seçilemedi. Ama bakın Basketbol takımını destekliyor. Helal olsun ona da… Trabzonspor Bakanı, Milletvekili, Belediye Başkanı iş adamları ile birlikte birlik olacağız beraber olacağız.

TRABZONSPOR BAŞKANI KATİYEN SİYASİ KONUŞMA YAPMAMALIDIR
Ancak burada bir tehlike var. Ben bunu İbrahim beye de söyleyeceğim. Siyasiler kulübün elindedir. Ama kulüp siyaset üstüdür. Katiyen siyasi konuşma yapmamalıdır. Bu bizim için tehlikedir. Şuan da ellerini ovuşturup bekleyen, AK Parti olmayan arkadaşlar “Ha sen mi AK Parti’ye şunu mu dedin bunu mu dedin Başbakan’a. Ben sana gösteririm, iki maç sonra yenil” diye bizi beklemektedir. Ben bir tecrübeli ağabeyleri olarak diyorum ki, “Bu söylemi bırakın” 

TRABZONSPOR BİR PARTİNİN KULÜBÜ DEĞİLDİR
Bizim hepimiz AK Parti öbürü möbürü oraya mecburuz hizmet etmeye. Ama orası siyaset üstüdür. Hangi partiden olursa olsun, başkanımız.. O söylemler olmamalıdır. Trabzonspor’a zarar verir, AK Parti’ye başkana bizlere zarar verir. Onu ben hatırlatmak istiyorum"