Trabzonlu oyuncuların ağırlıkta olduğu kadroyla tarihinde 6 şampiyonluk yaşayan ve bu dönemde savunma kurgusunu kalecisi de dahil Trabzonlu oyunculardan oluşturan bordo-mavililer, uzun bir aradan sonra savunmada  "yerlinin yerlisi" oyuncuları bulundurarak aynı modeli yakaladı.  

Takımdaki her mevkiye Trabzonlu oyuncuları yaymaya çalışan ve devre arasında bu doğrultuda transfer yapmayı planlayan Karadeniz ekibi, şu anda savunmanın her bölgesinde kaleciyle 6 Trabzonlu oyuncuya sahip.

Efsanevi dönemde savunmada kaleci Şenol Güneş, sağda Turgay, ortada Necati ve Kadir, savunmanın solunda ise Cemil gibi Trabzonlu oyunculara görev veren ve bu mevkide birçok oyuncuyu yetiştiren Karadeniz ekibi, şu anki kadroda ise kaleci Zeki Ayvaz, sağ bek Zeki Yavru, stoperler Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpaşa, savunmanın solunda ise Kadir Keleş'i bulunduruyor.

Eskişehirspor maçında "yerlinin yerlisi" savunma

Trabzonspor'da sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle savunmada genç Trabzonlu oyunculara forma şansı doğdu.

Sakatlığı devam eden kaleci Onur Recep Kıvrak'ın yetişmemesi halinde bu karşılaşmada Zeki Ayvaz görev yapacak. Savunmanın sağında ise Bosingwa'nın kart cezası nedeniyle Zeki Yavru'nun görev alması bekleniyor.
Stoperde ise cezası nedeniyle Aykut Demir'in yerine Giray ya da Bamba görev yapacak. Solda da Elazığspor ve Gençlerbirliği maçında olduğu gibi Kadir Keleş'in forma fiymesi bekleniyor