Trabzonspor'un sportif direktörü Özkan Sümer, gündeme ait birçok konuda önemli görüşlerini aktardı. Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuk olan Özkan Sümer, gelecek sezon teknik direktör tercihi ve Rıza Çalımbay'ın durumdan genç oyuncular Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı hakkında görüşlerine kadar bir çok konuda açıklama yaptı.

İşte o açıklamalar...

"Başkanın bu konudaki ısrar ve talebi konusunda, bizim düşüncemize ihtiyacı yönündeki samimiyetine cevap olarak katıldık. Türkiye'de en önemli eksik, kulübün potansiyeline göre hedef belirleme sorunu var. "

'Trabzonspor kaynaklarını iyi kullanmadığı için sorun yaşadı'

"Kendi potansiyelini etkin biçimde kullanacak bir hazırlık yapılmalı. Aşırı taleplerle, çok büyük iddialarla yola çıkmak doğru değil ama ilerleyen ve gelişen bir Trabzonspor lazım. Bana göre Trabzonspor kaynaklarını iyi kullanmadığı için sorun yaşadı. Trabzonspor sonrası için beklediği hedefe ulaşmak için çalışacak. Trabzonspor'un önemli insan kaynakları var."

'Başarı yolunda geriye düşmeden hatta yarış içinde olurken...'

"Ekonomik olay konusunda en büyük ihtiyaç kendi kaynaklarını iyi kullanabilme kabiliyeti. Mevcut kadronun iyi değerlendirilmesi ve gidecek oyuncuların belirlenmesi lazım. Sportif başarı yolunda geriye düşmeden hatta yarış içinde olurken ekonomik katkı da sağlanacaktır. Bunları iyi şekilde kurgular ve uygularsa zaman içinde ihtiyaç duyduğu büyüklüğe ulaşır"

'Rıza hoca gidecek ya da kalacak gibi bir ön yargı yok'

"Yeni sezonda görev yapacak teknik adam konusunda bir karar yok. Faaliyet ya da sezon devam ederken hoca gidecek gibi bir durum yok. Sezon bitince ihtiyacına yönelik bir hamle yapılacak. Rıza hoca gidecek ya da kalacak gibi bir ön yargı yok. Rıza hoca ile devam edilebilir, bu kulübün yapısına ve kararına bağlı"

'Sadece Samet hoca değil hiçbir hoca ile görüşmemiz, temasımız olmadı'

"Bir kısım şeyler aksi ve istemediğimiz haberler çıktı. Rıza hoca'nın bildiği gibi Samet hoca ile görüşmemiz olmadı. Sadece Samet hoca değil hiçbir hoca ile görüşmemiz, temasımız olmadı"

'Burak Yılmaz hakkında karar verilmedi'

"Burak Yılmaz bir kere Trabzonspor'un sözleşmeli oyuncusu. Karar vermedik sadece gözlemlemekteyiz. Mevsim sonuna doğru gözlemlerimiz bir karara dönüşecek."

'Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı daha iyi olabilirler'

"Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı daha iyi olabilirler. Bir deneyim süreci yaşıyorlar. Abdülkadir'in bir kısım şikayetleri vardı ama onu korumak doğrultusunda bazı çalışmalar gerekiyor"

'Daha önemli idari önlemler alınması lazım'

"Olaylı derbiyi çok yorumlamak istemiyorum. Karmaşık ve rahatsız edici bir nokta aldı. Benim istifam da bir tepkiye yönelik çıkmıştı. Bu istifa ile bazı şeyleri caydırabileceğimizi düşünmüştük. Giderek şiddet arttı, böyle küçük temaslarla çözülemez. Daha önemli idari önlemler alınması lazım. Uygulamalarına da ihtiyaç vardır"

Radyospor