Yeni sezona yönelik kadro planlama çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nı yakından takip ediyor. Daha önceden belirlenmiş oyuncuların performanslarını mercek altına alan bordo-mavililer, söz konusu oyuncuların transfer durumlarını araştırıyor. 

"Acaba içersinde olduğumuz oyuncular var " 

Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer, Dünya Kupası'nı takip ettiklerini belirterek, "Yeniden oyuncu bakma anlamında değil ama daha önceden belirlenmiş bir kısım oyuncularla ilgili araştıran arkadaşlarda bilgiler var. Üst düzey oyuncularla ilgili bir katma söz konusu olmaz. Daha düşük seviyedeki oyuncularda belki bizi tatmin etmez ama ilgi duyuyoruz ve bakıyoruz. Acaba içerisinde olduğumuz oyuncular var. Biz daha önce bir kısım tespitlerle ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz" dedi. 

"Mücadele yönü yüksek bir takım" 

Sümer, Trabzonspor'un başarılı olduğu yıllarda beceri yönünden ziyade mücadele yönüyle başarılı olduğunu belirterek, "Bir bütünlük içinde oldu ve o takımlar oyuncular takımı olma değerini taşıdı. Şimdi bahsedebileceğimiz oyuncuların takımı değil takımın oyuncuları bu farklı bir duygu ve anlayışıdır. Yeniden biz oyuncuların takımı olan bir Trabzonspor oluşturabilirsek, geliştirebilirsek inanıyorum ki toplum o takımla çok övünç ve inanç duyacaktır. Kendi kaynaklarımızı daha fazla kullanmak ve daha etkin kullanmak. O doğrultuda bir devamlılık sağlamak bunu becerdiğimiz takdirde Trabzonspor eskisi olmasa bile yeni haliyle yine beğenilebilir bir konum ortaya çıkartır" ifadelerini kullandı. 

"Toplumsal desteğe ihtiyaç var" 

Trabzonspor'un zorlukları aşabilmesi için toplumsal bir desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özkan Sümer, bu desteğini anlık veya dönemsel olmaması gerektiğini söyledi. Desteğini devamlılık ve bir bilinç içerisinde olması gerektiğini belirten Sümer, "Eksikliğini hissettiğimiz önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de genç oyuncuların yeterince destek bulmaması bu yönüyle genç oyuncuları kazanmak istiyorsak bunların ihtiyacının destek olduğunu da bilmeliyiz. Bu destek Trabzonspor'un geleceğini hazırlayabilecek. Geleceğini kurtarabilecek, gelecekteki başarılarını pekiştirebilecek doğru anlayış ortaya konulmalıdır" şeklinde konuştu.