Sümer herşeye rağmen kulübün düzelme şansının olduğunu belirterek, "Ancak umutları kullanmak yönünde ortada bir istek ve kararlılık yok. Trabzonspor yanlışları yaparak buraya geldi, doğruları yaparak çıkabilir. Bu doğrulara şiddetle ve hızla ihtiyaç var. Geciktikçe olay daha da derinleşiyor ve çıkılmaz bir hal alıyor" uyarısında bulundu.

KENDİ TARZINDAN UZAKLAŞTI

Sümer kulübün bu hallere düşmesinin temel nedeninin kendi tarzından uzaklaşmak olduğunu ifade ederek, "Yanlış uygulamalar sonucu  Trabzonspor kendine özgün tarzından uzaklaştı. Böyle olunca da bunun bir bedeli var. Trabzonspor yanlışlarda ısrarcı oldu. Bunları bugün düzeltmeye şiddetle ihtiyaç var. Yalnız herşeyin bir anda düzelmesi de mümkün değil. Bunun giderilmesi için de zamana ihtiyaç var" yorumunda bulundu.

DOĞRULARI BULMAK YETMEZ

Sümer, "Mali yönden bu noktalara gelmemizin tek nedeni yanlış transferlerdir. Oyuncu kalitesini yükseltirken ekonomik olarak da düzelme yaşayacaksın. Trabzonspor ürküücü kitlesel çözülme yaşıyor. Doğru oyuncu katma, kendi kaynaklarını etkin kullanma becerisi gerekiyor" diye konuştu.

ÇÖKÜNTÜ TEMELDE YAŞANIYOR

Özkan  Sümer, "Trabzonspor'a sadece sportif ve ekonomisiyle bakılıyor. Oysa Trabzonspor asıl çöküntüyü temelde yaşıyor. 1461 bitmiş, altyapı bitmiş, ilişkileri bitmiş, bunların kimse farkında değil" ifadelerini kullandı. NASIL DÜZELİR? Özkan Sümer, çözüm konusunda ise şu görüşleri savundu: "Hemen işler iyi olsun diye acelecilikle yaptığımız yanlışlardan dolayı da bedel ödeyen bir konuma geldik. Süreci izleyebilmek için doğrularla işe başlayacaksın. Yanlışları kenara koyacaksın. Bu doğruların birinci ihtiyacı sportif başarıdır. Sportif başarı da kendine özgü oyuncuları tespit ederek katma becerisini göstermektir. Bunu da yapamazsan mümkün değil düzelemezsin. Oyuncunun kariyerine bakmak yerine bize uygunluğuna bakmalıyız"

(Kuzey Ekspres)