Trabzonspor’da bu sezon forma yüzü göremeyen Piotr Brozek Polonya’da Gazeta Krakowska’ya verdiği röportajda, Trabzon'daki günleriyle ilgili olumsuz göndermelerde bulundu.

Brozek, “Bunda hiç şüphe yok. Rezerv takım maçlarını saymazsanız tek bir maç bile oynamadım. Sezon öncesi böyle olacağını tahmin etmemiştim. Dönüp bakınca gördüğüm en iyi şey, bu şanssız sezonun bitmiş olması. Sanırım daha kötüsünü yaşayamazdım” ifadelerini kullandı.

"BİR HAFTA KIRIK BACAKLA ANTRENMAN YAPTIM"

Her şeyin ayağındaki sakatlıkla başladığını belirten 26 yaşındaki oyuncu, kulüp doktorlarını da eleştirdi. “Şampiyonlar Ligi eleme maçının öncesinde gayet iyi durumdaydım.

Ama Benfica maçından bir hafta önce oynadığımız hazırlık maçının 90. dakikasında bir pozisyonda sakatlandım. Her şeyin başlangıcı buydu. Kaval kemiğim acıyordu ama Türk doktorlar x-ray cihazına bile gerek duymadı. Sonunda öğrendik ki bacakta kırık varmış. Bu halda yürüdüm, koştum ben. Kırık bir bacakla bir hafta boyunca antrenmana çıktım. Ama ağrım artmaya başladı ve sonunda dayanamadım.

En nihayetinde kırık olduğunu öğrendik” diyen oyuncu, gazetecinin sorusu üzerine, bacağındaki sorunun kırıktan daha ciddi olduğunu söyledi:

“Evet, baldırımda da tromboz vardı (damarda tıkanıklık yaratan kan pıhtılaşması). Ama bunu ancak Polonyalı doktorlar tespit edebildi; doktor Jacek Jurek. Beni hemen ultrasona gönderdi.

Şimdi bu kadar soğukkanlılıkla konuşabiliyorum ama o zamanlar gülemiyordum, çünkü problem çok büyüktü. O kadar ki hayatım tehlikedeydi diyebilirim. Kötü bir şey olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Neyse ki Polonyalı doktorların müdahalesi çok çabuk oldu. Hastaneye gittim ve pıhtılaşma sorununu hallettik.”

Piotr, gazetecinin “Böyle bir olay sonrası artık Türk doktorlarına güvenir misin” sorusuna “Asla” yanıtını verdi.

"TRABZON'DA HER GÜN BİRBİRİNİN AYNI"

Sakatlığının büyüklüğüne rağmen çabuk iyileştiğini söyleyen Piotr, yeniden kadroya gireceğine inanmış olsa da, bu süre zarfında Slovak Marek Cech’in kendisinin yerine transfer edildiğini ifade ederek “Bana yer kalmamıştı...” dedi. Polonyalı oyuncu, hocası Şenol Güneş’le birkaç kez görüşmesine karşın durumunda bir değişiklik olmadığını da söyledi.

Gazetecinin Türkiye’ye gelen Polonyalı futbolcuların zorlandığı yorumunu destekleyen Piotr “Düzenli olarak oynadığım zaman sorun yoktu. Ancak ne zaman ki oynayamamaya başladım, huzursuzluğum da artmaya başladı.

Burası Polonya’dan çok farklı bir ülke. Her şey son derece monoton. Trabzon’da her gün birbirinin aynısı. Her şey ev-idman-ev rutininde devam ediyor. Insanın bazen nefes almaya, dışarı çıkmaya ihtiyacı oluyor ama bu şansınız yok. Ama ben yine de nispeten daha iyi durumdaydım.

Eşim ve çocuğum benimle birlikteydi. Zamanımı onlarla dolduruyordum, zor dönemlerimde beni desteklediler” diye konuştu.

Trabzonspor’un Wisla’dakine göre daha iyi tesisleri olduğunu da itiraf eden oyuncu, sporcuların ihtiyacı olan her şeyin tesislerde bulunduğunu söyledi. Fakat şehrin o kadar da iyi olmadığını söyleyen Brozek “Fakat herkes futbolla ve takımla yaşıyor adeta. Sokaklarda çok fazla ilgi var” dedi.

Trabzonspor’da futbol oynadığı dönemde yaşadığı kişisel sorunlar neticesinde futbolu bırakan bir başka Polonyalı Miroslaw Syzmkowiak’ın hatırlatılması üzerine, kendisinin de en az o kadar umutsuz bir duruma düştüğünü söyleyen Piotr “Fakat tersi yönde etkiledi. Ben futbol oynamaya daha da aç haldeyim. Şimdilik tek hayalim, ciddi bir müsabakada forma giymek” şeklinde konuştu.

"MENAJERİMLE GÖRÜŞTÜM"

Trabzonspor’daki geleceği hakkında da yorumlarda bulunan oyuncu, bir yıl daha sözleşmesi olduğunu ancak bir sezonun daha bu şekilde geçmesini hayal bile edemediğini söyleyerek “Menajerimle de görüştük. Bu işi bir neticeye erdirmek istiyoruz. Nerede duracağımı bilmem gerek.

Ama sanırım en erken Temmuz ayında belli olabilir her şey” dedi ve eski kulübünün muhtemel teklifiyle ilgili de ekledi: “Bu kulübün (Wisla Krakow) benim için ne anlama geldiğini anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.

Pawel geçtiğimiz günlerde Wisla’nın kendisi için ikinci bir yuva olduğunu söylemişti. Benim için de aynısı geçerli. Eğer Wisla’dan teklif gelirse, ilk tercihim muhakkak o olacaktır.”

Editör: TE Bilişim