Zorlu Galatasaray mücadelesinde ev sahibi ekip paslarının yüzde 37'sini ileri yaparken, Trabzonspor ise yüzde 42 oranında öne oynadı. Galatasaray 457 pasın 387'sini kısa pas olarak kullanırken, 70 uzun top attı. Trabzonspor ise 327 pasın yüzde 76'sında başarı sağladı ve 258 kısa, 69 uzun pas yaptı. Galatasaray maç boyu 104 geri pas yaparken, Trabzonspor sadece 72 defa geriye oynadı.

SAĞDAN SOLDAN BOMBARDIMAN

Trabzonspor, Galatasaray ceza sahasını adeta bombardımana tuttu. Galatasaray sadece 11 orta yaparken, Trabzonspor 24 ortayla oynadı. 9'a 4'lük bir olumlu orta istatistiği ise Trabzonspor'un hanesinde yer aldı. Galatasaray;  Olcan ve Hakan Baltalı sol kanattan sadece 3 orta yaparken, sağdan ise 8 orta gönderdi. Trabzonspor hem sağdan hem de soldan 12'şer orta yaparken her iki kanadı da eşit olarak kullandı.

3. BÖLGEDEN YIKTILAR

Trabzonspor Galatasaray önünde farka giderken; dengeyi driblinlger bozdu. Sarı Kırmıxılı oyuncular 12, Bordo Mavilisi futbolcular ise 9 dribling attı. Galatasaray bu driblinglerin sadece 5'inde cevap alırken, Trabzonspor 7'sinden sonuç çıkardı. Konuk ekip 3. bölgede 5 dribling atarken, Galatasaray için bu rakam sadece 1 olarak kaldı. Galatasaray'ın 3. bölgeden tek driblingi karşıdan atılırken, Trabzonspor soldan 1, sağ ve karşıdan ise 2'şer driplingle 3. bölgeden adeta rakibini yıktı.

RAKİBİ PEŞLERİNE TAKTILAR

Trabzonspor, ezici sonuçla yenerken ev sahibi ekip ilginç bir istatistekte Bordo-Mavililer’e sağladı. Galatasaray 64 top geri alırken, Trabzonspor ise sadece 37 topta bunu yaptı. Yani Bordo Mavililer Galatasaray'ın ortada top çevirmesine izin verirken, rakibini kendi peşinde koşturdu. Trabzonspor 14 pasta araya girip topu kazanırken, Galatasaray bunu 10 defa yaptı.

KOŞU MESAFELERİ

Yanal, maç öncesinde rakibin 107 ile maksimum 109 km arasında bir mesafe kat edeceğini hesaplamıştı. Fakat Galatasaray, Cumartesi gecesi 105.8 km.’de kaldı. Kazanmak için 3 ile 5 km. fazla mesafe kat etmeleri gerektiğini oyuncularına anlatan Yanal'ın tahmini tam anlamıyla tuttu. Trabzonspor tam 110.8 km mesafe kat ederken, Galatasaray'a 5 km fark attı. Yanal'ın 12 bin metre koşmasını istediği oyunculardan Özer 12 bin 204 metre ile sahanın en çok koşan oyuncusu olurken, Mehmet Ekici 78'de çıkarken 9 bin 309 metreye ulaştı. Ersun Yanal'ın diğer 12 bin metre beklediği Constant ise 9 bin 784 metrede kalırken, son 5 dakikayı sakatlandığı için tamamlayamadı. Gakatasaray'da sadece Olcan ve Selçuk 10 bin metreyi geçerken, maçın hakemi İlker Coşkun'un ise en çok mesafe kat eden Galatasaraylı’yı geride bırakması dikkatlerden kaçmadı.