Dundalk’a 1-0, ardından Shamrock Rovers’a 2-1 yenilen ve 42 puanı bulunan lider St.Patrick’ten sonra 39 puanla ikinci sırada bulunan İrlanda ekibi, önceliğini UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme ilk maçında karşılaşacağı Bordo-Mavili takıma verdi. Trabzonspor’un kadrosunda fazla değişiklik olmadığı için geçen sezonun kasetlerini izleyen teknik direktör Declan Devine, oyuncularına, Fırtına’yı en ince ayrıntısına kadar ezberletiyor. İrlanda Futbol Federasyonu’nun bu maç nedeniyle iki lig maçını ertelediği Derry’de tek sıkıntı sakatlar. Tedavileri devam eden McCaffrey, Crawley, Higgins ve Houston’un Avni Aker’deki maçta oynayıp oynamayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

Ramazan uyarısı

18 Temmuz’da Avni Aker’de oynanacak ilk karşılaşma için Derry City kulübü, Trabzon’a gidecek taraftarlara uyarılarda bulundu. Bilet, döviz, vize ve yerel geleneklerle ilgili önceden bilgi alınması tavsiyesinde bulunan kulüp, ramazan ayı dolayısıyla İrlanda vatandaşlarından yeme-içme konusunda dikkatli ve saygılı olmalarını istedi.

Bilet tepkisi

Derry City ile 25 Temmuz’da deplasmanda oynanacak rövanş maçına, ev sahibi takımın toplam 500 bilet ayırması Bordo-Mavili taraftarların tepkisini çekti. Birçok ülkeden bilet almak isteyen Karadeniz ekibinin 
12. adamı, formülü rakip tribünlerden bilet alarak çözmeye çalışacak. Görüş bildiren birçok taraftar, “Trabzonsporumuzu evinde hissettirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim