Trabzonspor, Arnavutluk'tan FK Kukesi ile eşleşti. İki sezon önce İkinci Lig'den 1. Lig'e yükselen Kukesi, uluslararası arenada ilk kez sahne alacak. Avrupa Ligi'ne ilk turdan giren Arnavutluk ekibi, şu ana kadar 3 rakibi geride bıraktı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, Arnavutluk'un FK Kukesi takımıyla eşleşti. Bordo-mavililer, playoff turunda ilk karşılaşmayı 22 Ağustos'ta Avni Aker Stadı'nda, deplasmandaki rövanşı ise 29 Ağustos'ta oynayacak. İsviçre'nin başkenti Nyon'da bulunan UEFA Genel Merkezi'nde çekilen kurada Fırtına'ya 'kolay lokma' çıktı denilebilir.

BİR YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM
2010 yılında FC Kukesi adını alan kulüp Fatos Hoxha'nın başkanlığa gelişinin ardından önemli yatırım yaptı. 2011-12 sezonunda 2. Lig'de ikinci olarak, 1. Lig'e yükseldi. Geçen sezon ise ligi şampiyon Skenderbeu'nun altı puan gerisinde ikinci sırada bitirerek, inanılmaz bir başarıya imzasını attı. Ayrıca Arnavutluk Kupası'nda da yarı finale kadar çıkarak büyük sürprize imza attı.

3 ÖN ELEME TURU OYNADI
FK Kukesi, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa kupalarında şu ana kadar aldığı sürpriz sonuçlarla da adından söz ettirdi. Arnavut ekibi, UEFA Avrupa Ligi 1. ön eleme turunda Estonya'nın Flora Talinn takımını 1-1 ve 0-0'lık sonuçlarla eledi. İkinci turda ise Bosna Hersek'ten Sarajevo'yu 3-2 ve 0-0'lık sonuçlarla kupanın dışına itti. 3. turda Ukrayna'nın güçlü ekibi Metalurg Donetsk'i 2-0 ve 0- 1'lik sonuçlarla eledi.

ÇAĞDAŞ DOĞAN: ÇEKİRGE SIÇRAYAMAZ 
Öncelikle şunu belirtmeliyim. 'Kukesi' ismini 'Google'a yazdığımızda çıkan tablo şu: 'Kukesi nerenin takımı', 'Kukesi hangi ülkenin takımı'... Trabzonspor, play-off turunda, yani Avrupa Ligi'nde gruplara katılmanın son ayağında Kukesi ile eşleşti. Geçen sezonu Arnavutluk'ta 2. sırada bitirmiş, bu sezon 3 ön eleme turunu geçerek buralara gelmiş bir ekiple... 6 maçtaki performansları; 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet... Yani kaybetmeyen yapısıyla 'Arnavut damarı' fazla bir takımla karşı karşıya bordomavililer. Bana göre çekirge üç defa sıçradı. Dördüncü de Trabzonspor "dur" der. Gerek kadro yapısı, gerek Avrupa'daki tecrübesi, gerek taraftarıyla 180 dakika ya da uzatmaları da hesaba katarsak gruplara kalan taraf Trabzonspor.
Editör: TE Bilişim