Trabzonspor’un son Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan Hakan Kulaçoğlu, 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan kongrede 7. maddeye red oyu kullanacağını açıkladı. Kulaçoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Trabzonspor Olağan Mali Genel Kurulu'nde gündemin 7. maddesine red oyu kullanacağım. Yararlı, tutarlı ve güvenilir bulmadığım bu başkanın, yönetimin ve profesyonellerinin kurumumuzu daha fazla borç ve risk altına sokmasına yönelik hamlelerini onaylamayacağım.” Kulaçoğlu ayrıca usulsüz üyeler hakkında da başta Divan Kurulu olmak üzere seçilmiş tüm sorumlu kurullardan net ve yasal düzenlemelerle örtüşen açıklamalar beklediğinin altını çizdi.

İncehasan, çok tartışılan 7. madde için konuştu;

Satmak için değil satın almak için yetki istiyoruz!

20 Aralık 2014 Cumartesi günü yapılacak Trabzonspor Olağan Mali Genel Kurulu öncesinde 6, 7 ve 8. Maddeler gündemi meşgul ederken, Trabzonspor yönetim Kurulu üyesi Onur İncehasan, "Biz satmak için değil, satın almak için yetki istiyoruz" dedi. İncehasan, 7. maddedeki amacın hali hazırda satın alma talebinde bulunulan bir gayrimenkul için olduğunu belirtirken, “Yetki talebimiz çok açık bir şekilde ilan edildiği gibi satın almak ve satın aldıktan sonra yapılacak olan kiralamalar için gayri menkul üzerinde tapuya şerh vermek içindir" dedi.

İncehasan; "Bir gayrimenkulü satmak için ayrıca genel kuruldan yetki almak gerekmektedir. Bizim böyle bir düşüncemiz, niyetimiz yoktur. Olsaydı genel kuruldan bu amaçlı yetki isterdik. Konuya ilişkin genel kurulda daha geniş bilgilendirme yapacağız. Genel kurul üyelerimizin ve camiamızın bu tarz haberlere ve yorumlara itibar etmemesini rica ediyorum. Biz mal satmak için değil, satın almak için mali genel kuruldan yetki istiyoruz" şeklinde konuştu.