PFDK Üyesi Alp, "Dün saat öğleden sonra 16:00 gibi toplantı başladı 3'e çeyrek kala bitti. Ondan sonra da karar açıklandı" dedi.

"Benim buradaki görüşüm çoğunluğun görüşüyle aynı olmadığı için tabi bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Diğer üyelerden farklı düşünüyorum. Ama neticede de bu çoğunluğa saygı göstermek ve verdikleri kararı da kabul etmek gerekiyor" diyen Alp, Aziz Yıldırım'la ilgili maddenin görüşülmesiyle ilgili gelen soruya, "7 kişi var iki aydır inanılmaz bir çalışma yapıyoruz.

1 Mart'ta göreve geldik ve bize 130 tane klasör verildi ve binlerce sayfa. Bütün Türkiye'nin konuştuğu birşey. Sonra savunmalar alındı. Bu 7 kişi evini barkını çoluğunu çocuğunu memleketini bıraktı TFF'de kamp yaptı çalışıyor.

Doğru kararı vermek için herkes elinden geleni yaptı elbette tartışmalar oldu düşüncelerimizi söyledik. Ama hiçkimse oraya ben Fenerbahçe'yi cezalandıracağım veya aklayacağım diye gelmedi. Ama sonuçta bir karar verildi gece 3'e kadar çalıştık karar verdik zor ve sıkıntılı bir süreçti. Netlik kazandı mı hayır kazanmadı bunun Tahkim aşaması var" ifadelerini kullandı.

Yusuf Reha Alp, "Herkesten savunma aldık. Hepsine bu hakkı tanıdık sözlü savunma talep edenlerden de gidip savunma aldık diye biliyorum ben. Gidilip cezaevinde savunmalar verildi" dedi.

Etik Kurul raporunun önemli bir mütaala olduğunu belirten Alp, "Onların bir özelliği vardı tek kurul değişmeyen kurul. Etik Kurulu değişmedi. Üzerinde çok uzun zamandır çalışıyorlardı. O da dikkate alındı onunla uyuştuğumuz kararlar da oldu uyuşmadığımız da. Biz de bir karar aldık buna göre. UEFA PFDK'nın ve Tahkim kurulunun kararlarını bekliyor" dedi.