Rıza Çalımbay’ın her konuşmasında ''transfer'' demesi Muharrem Usta’yı çileden çıkardı... Hocasına Fenerbahçe maçından sonra, ''Transfer dönemi heyecanlı olur. Oyuncularımız çok değerli. Sosa, diye yedekte bir oyuncumuz var. Kamil Ahmet diye oyuncumuz var'' mesajı göndermişti.

Buna rağmen Rıza Çalımbay transfer demeye devam ederken, Cumartesi akşamı da Ankara’da kaybedilen maçtan sonra bir kez daha ''devre arasında tabii ki yönetimden transfer konusunda bir şeyler istedik'' deyince film koptu.

Usta, Trabzon’a dönüş öncesinde Çalımbay’la görüşerek, ''hocam elimizdeki kadro bu. Artık kabul et. Paramız vardı da mı oyuncu almadık. Yeter artık transfer diye diye herkesin moralini bozuyorsun. Elindeki kadroyu beğenmiyorsan, gidebilirsin'' diye rest çekti.

Pereira ile sözleşme yenilenmesi krizi ortaya çıkardı

Hafta içinde Portekiz’den bir iddia gündeme gelmişti... Trabzonspor’un 34 yaşındaki Joao Pereira ile sözleşme imzalamasını Marco Silva’nın istediği iddia edilmişti. En son Watford’u çalıştıran Portekizli teknik adamın gelecek sezon Trabzonspor’un başına geçeceği ve bu yüzden Pereira’yı hem oyuncusu hem de yardımcısı gibi düşündüğü gündeme getirilmişti.

Bu iddiaların ışığında Çalımbay’ın sözleşmesi yenilenen Pereira için, ''yaşı çok yüksek'' diye rapor verdiği, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Uğur Demirok’un yanı sıra  Durica, Ndoye ve Hubocan için de ''sözleşme yenilenmesin” dediği ortaya çıktı.

Kaynak: Fotospor