Galatasaray teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Trabzonspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Riekerink, “Şuan ki durumumuzu değerlendirirken, sağlık ekimizi için açmak istiyorum. Çok iyi iş çıkaran sağlık ekibimiz var. Şuan da bakıldığında sadece Kolbeinn sakatlığı var. Onun haricinde her hangi bir sakat oyuncumuz yok. Trabzon maçı çk önemli bir maç. Her geçen hafta beklentiler daha fazla artıyor. Bizim bu beklentilerle başa çıkmamız lazım. Trabzonspor’un ligde ki yerine baktığımızda kimse kolay geçeceğini algılamasın. Oynadıkları futbol ve bulundukları yer bir biriyle bağdaşmıyor. Bir kaç maçı kaybetmişler ama devre aralarına hep sıfır sıfır girmişler. Bulundukları yer ve oynadıkları futbol kesinlikle bağdaşmıyor. Bizim için beklentiler daha da artıyor ve bu maçta ki hedefimiz kesinlikle galibiyet olacaktır” dedi.

PSİKOLOJİK BASKI VAR MI? 

Riekerink,  sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir maçta çok farklı senaryolar değişiyor. Bazı şeyler her zaman sizin elinizde olmuyor. Rakibiniz var. Rakibinizin oyun düzeni var. Gençlerbirliği maçında golü bulduk. 2 tane net pozisyonumuz var. İkinci yarı rakibin oyun düzeni değişti. Baskı yapan Gençlerbirliği vardı. Ben her hangi bir psikolojik durum olduğunu düşünmüyorum. Takımımın psikolojik durumu doğru ilerliyor. Beşiktaş maçını da bu şekilde değerlendirebiliriz. Mutlaka da 90 dakika basan takım olmuyor. Maç içinde rakibinizin taktiği ile oyun şekli değişebiliyor” dedi. 

LİGDE FOTOĞRAF KAÇINCI HAFTA NETLEŞİR 

Ligde fotoğrafın kaçıncı hafta netleşeceği şeklinde ki soruya ise Riekerink, “Bence bakıldığında ligin sonunda belli olacak. Mutlaka benim beklentim, şampiyon olmak. Sezon sonunda tek hedefimiz o. Hiç bir takımı küçümsememiz gerek. Şuan da lige bakıldığında bizle beraber liderlik pozisyonunda olan Beşiktaş ve Başakşehir var. Diğer takımlarda kaliteli takımlar. Hedefimiz kesinlikle şampiyon olmak”  şeklinde yanıt verdi. 

ÇOK GOLLÜ GALİBİYET OLUR MU SORUSUNA

Trabzonspor’un artılarını, eksilerini bildiklerini ifade eden Riekerink, “Çok gollü galibiyet olur mu?” şeklinde ki soruya, “Umarım taraftarlarımız için kendi sahamızda güzel bir maç çıkarıp ayrılırız. Çok farklı skor olur mu onun için bir şey demiyorum. Trabzonspor ilk yarılarda pozisyonlara giren, sonra devre arasında sıfır sıfır gittikten sonra 1 gol yedikten sonra düşen Trabzonspor var. Farklı mağlup oldukları maçla baktığımızda 1 golden sonda düşen Trabzonspor gördüm. Artılarını biliyoruz. Eksilerini biliyoruz. Aytaç oynamayacak. Kart cezalısı. Onazi oynayıp oynamayacak mı biliyoruz? Belli değil. Ama dersimize en iyi şekilde çalışıyoruz. Amacımız taraftarlarımıza güzel bir galibiyet vermek” ifadelerini kullandı.