Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Çalımbay, dikkat çeken ifadeler kullandı. İlk olarak Milli takımdan konuşan Çalımbay, “Avrupa’da başarılı olabilecek yetenekte bir sürü Türk oyuncumuz var. Trabzonsporlu Yusuf’a, Abdülkadir’e, Okay’a teklifler var. Bence gidebilirler, tam zamanı. Mesela Cenk Everton’a transfer oldu ve şu an çok iyi. Son milli maçta attığı goller birinci sınıf gollerdi" ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor’da Okay, Abdulkadir ve Yusuf’a övgü dolu sözler söyleyen Çalımbay, 
"Okay da Yusuf da Abdülkadir de çok büyük yetenekler ve çok düzgün karakterler. Henüz üçü de çok genç, onlara zaman tanınmalı. Profesyonelliği öğrenmeliler. Ülke dışında oynarlarsa daha çabuk öğrenirler, ülke futboluna daha çok yarar sağlarlar. 

Trabzonspor’da başarılı olduğumu düşünüyorum. Ben gittiğimde Trabzonspor çok zor bir dönemden geçiyordu. Son maçını Akhisar Belediyespor’a 6-1 kaybetmişti. 

Benim ilk maçım iç sahadaki Galatasaray maçıydı ve namağlup Galatasaray’ı yenmeyi başardık. Bazı sıkıntılardan dolayı devre arası transfer yapamadık. 

Sadece Mas’ı satıp aynı mevkiye Novak’ı aldık. Trabzonspor’da elimden gelenin en iyisini yaptım. 12 maçlık yenilmezlik serisi yakaladığımız dönem oldu. Ben ve ekibim iyi iş çıkardık. 

Ekibim ve ben Trabzonspor’a bir kuruş para harcatmadık. Aksine 50 milyon TL’nin üzerinde para kazandırdık. Kulüp bizim dönemimizde hem puan olarak, hem de malî olarak kâr etti. 

Trabzonspor dönemimdeki en büyük sorunlardan biri Burak Yılmaz’ın sakatlığıydı. Son iki maçı saymazsak Burak’ın olmadığı maçlardan sadece birini kazanabildik o da zaten az önce bahsettiğim Galatasaray maçıydı. Güzel işler başardık ama çok daha iyisi olabilirdi. Çok fazla sıkıntı vardı ancak buna rağmen ayakta kaldık"

"Rodallega’dan da, Ndoye’dan da verim almaya çalıştık. İkisini de oynattım. Kupadaki Çorum Belediyespor maçında Rodallega kırmızı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Ndoye’a şans verdik, iyi oynayınca Burak’la birlikte onu kullanmaya başladık. Sonrasında Burak sakatlık yaşayınca yeniden Rodallega’ya şans verdik ancak istediğimiz verimi alamadık. 

Rodallega çok iyi bir oyuncu ama uzun süre oynayamadığı için belirli özelliklerini kullanamıyor olması sıkıntı yarattı. Maçlarda çok fazla şanssızlık yaşadık. Son dakikalarda yenilen goller, kaçan penaltılar puan kayıplarına sebep oldu. Takımdaki oyuncu yapısı çok önemli. Trabzonspor’daki kadro benim kurduğum bir kadro değildi dolayısıyla yapabileceğim çok fazla şey yoktu. Göreve sezon başında başlasaydık veya devre arasında takviyeler yapabilseydik mutlaka ilk 4’ün içinde yer alırdık diye düşünüyorum"

'Ünal Karaman benden daha çok şanslı'
q"Ünal Karaman’ı çok severim, çok iyi arkadaşız. Milli takımda da beraber oynadık. Kimse beklemiyordu Ünal Karaman’ın göreve gelmesini. Birçok isim gündeme geldi sonunda göreve gelen isim Ünal Hoca oldu. Trabzonspor’u çok iyi tanıyan bir isim. Ünal Karaman benden daha şanslı çünkü transfer yapabilecek, kendi kadrosunu oluşturabilecek. 

Yeni yönetimle anlaşamadığım bir konu vardı. Gidecekler-kalacaklar konusunda açıklama yapılmamasını rica ettim. Çünkü bu durum takımdaki oyuncuların motivasyonunu olumsuz etkiliyordu. Bunun üzerine başkan oyuncularla bir toplantı yaptı. Bu toplantı işe yaradı ancak bu konudaki demeçler devam etti"

Editör: TE Bilişim