Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Osmanlıspor'u ağırladı. Karşılaşma sonrasında bordo mavili takımın teknik patronu Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.

Bordo-Mavililerde maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, oyuncuların oyunu bırakmayıp galibiyeti kovalamasından memnun olduğunu kaydetti. 

Çalımbay, “Bu geldiğimizden beri 3 gol kendi kalemize attığımız. İyi mücadele ettik. Taraftarın payı çok büyük. Onlar nasıl bizi Galatasaray maçında desteklediyse aynı desteğe devam etti. İyi ir galibiyet aldık. Üstüne koya koya gidiyoruz. İnşallah devre arasına kadar bunları iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Yapmamız gereken şeyler var. Onları çalışarak düzelteceğiz. Kolay maç yok. Bundan sonra oynayacağımız 5 lig maçınınım hepsi zor maçlar. Mücadele etmeden kazanmak mümkün değil. Bütün takım olarak böyle olmamız gerek. 
defansif açıdan sıkıntı yaşadık. Bunları zamanla iyi bir duruma getireceğiz. Alınan galibiyetten çok memnunum. Oyuncularım sonuna kadar mücadele ettiler. Hiçbir zaman mağlubiyeti kabul etmediler onun için hepsini tebrik ediyorum” dedi. 

NEDEN ÇİTF SANTRAFOR
Neden çift santrafor formatıyla oyuna başladığı sorusuna ise Çalımbay, “Bizim için gol atmak önemliydi bugün. Burak golcü, bir de atarsa Yusuf golcü. N’dye oynamadığında. Onun için Burak’ın yanına bir tane daha golcü lazımdı. Bende bu maçta onu düşündüm. Biz pozisyonu gireriz önemli olan bunu değerlendirmek. Hepsiyle konuştuktan sonra buna karar verdim. Takımın hucüm organizasyonlarından memnunum. Maçın başında güzel pozisyonlar yakaladık. Onları değerlendirsek daha farklı olurdu…” diyerek açıkladı. 

CASTİLLO’YA ÇOK SEVİNDİ
Castillo’ya çok sevindiğini aktaran Çalımbay, “Özellikle Castillo adına çok sevindim. Yeteneği belli, sadece son paslarda dikkatli olursa Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından bir tanesi. Üstene koya koya gideceğiz dediğim bir tanesi sadece Burak ile değil diğer arkadaşların da katılması lazım. N’doye’nin olması, Burak’ın olması, Yusuf’un olması ve Kucka’da gelirse daha ofansif olacağız” dedi. 

NEDEN ABDULKADİR DEĞİL DE KUCKA? KUCKA 15-20 DAKİKA OYNARIM
Çalımbay, neden maç 3-3’ken Abdulkadir değil de Kucka değişikliğini yaptığını ise, “Dışardan bakıldığında Kucka ile Abdulkadir bambaşka. Biri açık oynuyor, biri orta saha oynuyor. Orta sahada büyük açık var. Adam almakta. Kucka fizik olarak hazır olmadığı için 15-20 dakika oynarım dedi. Abdulkadir orada oynayamaz. Biz ondan daha çok şeyler bekliyoruz. Kucka ile Abdulkadir’i kıyaslarsanız olmaz. Orta sahada hem Sosa, hem de Yusuf’u aynı oynatmak zor oluyor. Yorulunca Osmanlı’nın orta sahası rahat geliyor. Defansif açıdan Orta saha oyuncusu lazımdı onun için Kucka’yı aldım” dedi. 

HATALAR YAZILIYOR
Defansta bol gol yenilmesini ise Çalımbay, “Şansızlıklar oluyor. Pereira’nın attığı öteki sırtına çarpıp gidiyor. Malatya’da yediğimiz gol Okay’ın attığı onu da kendi kalemize girdik. Neredeyse 6 golü bittik. Bol gol yemeye başladı şeyi yanlış. Defansif açıdan tabi ki iyi değiliz. Bunun farkındayız. Kadromuz bu, hatalarımız var. Onu kabul ediyorum. Daha iyi olmamız gerekiyor. Kornerden gelen toplarda rakipten önce bizim vurmamız gerekiyor. Önemli olan bunu kabullenmeyip maçı bitirmek. Aldığımız galibiyet çok çok önemli. Maçın her dakikası yapılan hataları yazıyoruz. Yardımcı hocalarımız izliyor. Bunları biriktirip çalışıyoruz. Bizz daha iyi durama getirmek için çalışacağız. Takımımızın hırsından, taraftardan arzusundan isteğinden memnunum” diyerek açıkladı