Trabzonspor ile anlaşmaya varan teknik direktör Rıza Çalımbay, sabah saatlerinde Trabzon’a gelirken bugün de resmi sözleşmeye imza attı.   

Kulüp genel sekreteri Gençağa Meriç ve yardımcı antrenörleriyle saat 08.00'de Trabzon'a gelen Çalımbay, kulübe ait araçla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gitti. Burada yapılan görüşmenin ardından Akyazı’da Medical Park Stadında saat 13:00’da düzenlenen imza töreni ile Çalımbay kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.   

Trabzonspor Genel Sekreteri Gencağa Meriç, “Pazartesi günü yönetim kurulu toplantı yaptık, Ersun hocamız ile yolları ayırma kararı verdik. Ondan sonra Başkanımız, yönetim kurulunda ki arkadaşlarla sürekli diyalog halinde görüşmeler yaptık. Kişiliği, futbolculuğu, hocalığı ile bizim için ön plana çıkana Rıza hocamız ile çalışma kararı aldık. Bugünde buraya geldik. Hocamız ile imzaları attık. Kulübümüze camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için hocamız ile imza attık. 

Ali Rıza Egemen, “Yaklaşık 1 aydır, Trabzon’da hava durumu malum çok yağmurlu. Bu sabah uyandığımda gerçekten güneş açmış, çok güzel bir Trabzon baharı gördüm. Hocamızla birlikte yeni bir bahar açacağına inanıyorum. Kendisinin mütevazi kişiliği, ama hırslı inatçı kişiliğinde çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. 

Yarım sezonluk bir sözleşme imzalayan Çalımbay, imza töreninde özetle şu açıklamaları yaptı: 

İşte Rıza Çalımbay'ın hedefleri ve değerlendirmeleri:

"Trabzonspor gibi bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Futbolculara güveniyorum. Bizim için şu an tek sıkıntı zaman. Köklü bir camia.Taraftarlar son zamanlarda ne kadar üzülse de bize destek vermeleri gerekiyor. Taraftarın, takımın yanında mutlakaı olması gerekiyor. Trabzon'u çok iyi bilirim. Onların katkısını bilirim. Taraftar 12. adam değil, 1. adamdır. Futbolcu arkadaşların da baştan başlaması, geçmişi unutması gerekiyor. Futbolcular, yönetim, taraftar, teknik heyet olarak birleşirsek gerçek yerimize yerleşiriz."

"GALATASARAY MAÇI, FİNAL GİBİ..."

"Takımı tanıyana kadar belli bir süre geçecek. Önümüzde Malatyaspor maçı var, final gibi bir Galatasaray maçı var. İşimize bugünden itibaren çok iyi bir şekilde başlayacağız."

"YARDIMCILARIM ARASINDA SERVET ÇETİN VAR"

"Benim yardımcılarım belli. Bülent Albayrak var, yıllardan beri yanımda. Yardımcılarım arasında Servet Çetin var. Bizim yönetimle de bir konu var. Trabzon'dan 1 arkadaşımızı almayı düşünüyoruz. O arkadaşımızdan da en iyi şekilde yararlanmak için. Arkadaşımızın konumuna, başkan ile birlikte karar vereceğiz."

"HIRSLI, ARZULU VE İSTEKLİ BİR TAKIM İÇİN..."

"Bireysel olarak baktığınızda iyi bir kadro var. Her yerin oyuncusu var, fazla fazla. Burada zaman zaman sıkıntılar olacak. Oynamayanlar olacak. Onun için buradaki en önemli şey takım. Kim iyiyse onları oynamatmaya çalışacağız. Yüzeysel olarak bütün oyuncuları biliyoruz. 1-2 maçı gördükten, çalıştıktan sonra kararı vereceğiz. Takımı düşünen, her şeyini veren arkadaşlarımızı oynatacağız. Hedefimizi anlatacağız. Hırslı, arzulu, istekli olmalarını isteyeceğiz. Her şeyden önce takım olacağız, takım oyunu oynayacağız. Hele hele kendi sahamızdaki maçlarda çok istekli, arzulu, mücadeleci olan ve bunu hissettiren bir takım olabilmek için tüm her şeyimizi vereceğiz."

"BİR TEK ÇALIMBAY OLARAK DEĞİL, HERKES OLARAK..."

"Teknik adam değişikliği her yerde oluyor. Kısa bir sürede fikir uyuşmazlığı oldu, ayrıldık. Bu olur. Önemli olan takımı bir an önce iyi bir yere getirmek. Ligin başında sayılırız. Şimdiden lig koptu, başka bir şey düşünmek doğru değil. Önemli olan bizim çok iyi bir hava yakalamamız gerekiyor. Kaybolan bir hava var. Bunu bir tek Rıza Çalımbay olarak değil, herkesin bunu sağlaması gerekiyor. Trabzonspor'un çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Bunun için futbolcu arkadaşlarımızın kendi kapasitelerine gelmelerri gerekiyor ayrıca. Kapasiteleri bu değil. Çalışarak, konuşarak bunu yapacağız. En iyi yere gitmek. Erken değil ama bir an önce başlamamız gerekiyor".

"FUTBOL ADINA DOYUMSUZ BİR ŞEHİR BURASI"

"Ben Trabzon'da çok güzel günler yaşadım. Şampiyonluk da yaşadım. Coşkuyu hiç unutmam. Çok güzel günlerim geçti. Yendiğimiz, yenildiğimiz oldu. Burası bir futbol kenti. Futbol adına doyumsuz bir şehir. Şenol Hoca'yı da çok severim. Görevi bıraktığım gün beni arayan ilk isim oydu. Çok başarılı Şenol Güneş. Beşiktaş takımı hep çıkışta. Zaman zaman başka aksaklıklar olacak, çünkü her yerde varlar. İnşallah biz de aynısını burada yapmak için tüm gayretimizi göstereceğiz. Burada iyi şeylerin olmamaması için hiçbir neden yok. Bu iş çalışarak, birlik ve beraberlikle olur."

"BAŞKAN İLE GECE 2'DE KONUŞMAYA BAŞLADIK"

"Başkan ile çok konuştuk. Kendisi yurt dışındayı. Gece 2'de konuşmaya başladık. 2 gün sürdü. Her türlü şeyi konuştuk. Programlanmış bir işi olduğu için gelemedi. Burada olmayı çok istemişti."

Editör: TE Bilişim