Antalya'da bir grup Trabzonspor taraftarı, futbolda şike sürecine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Grup, UEFA Başkanı Michel Platini'ye de Fransızca pankartla göndermede bulundu.

"RUHUNU ŞEYTANA SATMA PLATINI"

Antalya Saat Kulesi önünde toplanan yaklaşık 50 Trabzonspor taraftarı, çeşitli pankart ve dövizlerle 2010-11 yılında futbolda şike sürecine ilişkin basın açıklaması yaptı. Grup, 'Şike haksızlıktır', 'Ne zulüm ne merhamet yalnızca adalet', 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır', 'Bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun' yazılı pankart ve dövizler taşırken, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'ye de Fransızca 'Ne vendez pas votre ame au diable Platini: Ruhunu şeytana satma Platini' pankartıyla mesaj yolladı.

Grup adına açıklamayı okuyan Ali Ay, Türk futbolundaki şike depremi ardından bağımsız yargının suçu ve suçluyu tespit ederek hüküm vermesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun da şikenin varlığını resmileştirmesine rağmen, milyonlarca taraftarı olan bir camianın haklı isyanı, hak isteyen dik duruşu, adaletin yanında olan tavır ve davranışlarının yok sayılmak suretiyle rencide edildiğini söyledi.

"TEK DERDİMİZ HUKUK VE ADALET"

Kendilerini 'Temiz futbol gönüllüleri' olarak tanımlayan Ali Ay, şöyle dedi:"Ülke futbolunda oluşan bu kaos ortamına dikkat çekmek ve ne olursa olsun adaletin her zaman üstün geleceğini haykırmak suretiyle bu hususa bir kez daha dikkat çekmek istedik. Şu asla ve asla unutulmasın; Trabzonspor'un büyüklüğünü oluşturan muhteşem camiası hiçbir zaman maddiyatı sadece tenekeden ibaret olan kupanın fiziki varlığı üzerinde durmamıştır. Bu camianın ve taraftarımızın tek isteği vardır. Sadece adalet, sadece hukuk, sadece hak derdindeyiz. Kupanın fiziki varlığı umrumuzda değildir. Hiçbir zaman da bu fiziki varlık, bizlerin hak-hukuk ve adalet haykırışlarının önüne geçmeyecektir. Ayrıca 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur."

HER PAZAR AYNI YER VE SAATTE

Ülke çapında temiz futbol, hak, hukuk ve adalet adına her hafta sürdürülen etkinliklerin Antalya ayağını başlattıklarını kaydeden Ali Ay, bundan sonra her hafta pazar günü aynı yer ve saatte yapacakları etkinliklerle tepkilerini ortaya koyacaklarını ekledi.

Editör: TE Bilişim