Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, maç sonu yanında diğer sarı lacivertli yöneticilerle yaptığı açıklamalarda hem Trabzonspor'a hem de maçın hakemi Bülent Yıldırım'a sert eleştiriler yöneltti. "11 kişi ile savunma yaptılar bu nasıl büyük takım?" sözleriyle Trabzonspor'u hedef alan Uslu, "Bülent Yıldırım maçı böyle yönettiyse demek ki etki altında kalmış" sözleriyle de hakeme eleştiri yöneltti.

Trabzonspor karşısında sezonun en rahat maçını oynadıklarını söyleyen Mahmut Uslu, "Bilinçli bir oyun oynadık. Bu akşam 12 kişiye karşı oynamamıza rağmen bugüne kadarki en rahat maçımızı oynadık. Kolay bir maçtı. Herhalde 10 tane gol kaçırdık. Yayıncı kuruluşta organize pozisyonları yok deniyor ama, üstün bir oyun sergiledik. Bugün ezilmiş bir takım gördünüz. Türkiye'nin 4. büyüğü diyorlar. Futbol nasıl kalkınacak bilemiyorum. Bir atakları yok. Penaltımız verilmedi ve bizi oyundan düşürmek için Alves'e sarı kart çıkartıldı" dedi.

"BU İŞLER TELEFON AÇMAYLA OLMAZ!"
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun maçtan önce hakem Bülent Yıldırım'a telefon etmesine de göndermede bulunan Uslu, "Telefon işleriyle olmuyor. Gerek federasyona gerek kamuoyuna sesleniyorum. Bizim maçlarımızdan evvel antrenörler ve başkanlar hakemleri etki altına almaya çalışıyorlar. Biz bunlara girmiyoruz. Oyuncularımız çok iyi oynadılar. Ama kazanamadılar. Bu bizim suçumuz. Peki başkalarının günahını kim çözecek. Biz bunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN 12 KİŞİYE KARŞI OYNADIK"
Trabzonspor'a yönelik eleştirilerini de sürdüren Uslu, "Şampiyonluğa oynayan bir takımla oynadık diyorlar. Başkalarının işine karışmam ama 12 kişiyle savunmada kaldılar. 12. kişi hakemdi. MHK başkanına da söylüyorum. Biz kimseyi aramadık. Biz federasyona güvendik, gördünüz sonucu" diye konuştu.

Sözlerinin sonlarına doğru taraftara seslenen Mahmut Uslu şu ifadeleri kullandı: "Seyircimize taraftarımıza sesleniyorum. İnşallah biz bu sene şampiyon olacağız. Ama bir daha bu tür şeylerin bir daha tekrar edilmemesini sağlayacağız. Fenerbahçe'nin son 8 aydır suskunluğunu yanlış anlamasınlar. Türkiye'ye çok büyük hizmet veriyoruz. Bizi engellemesinler. Kesinlikle bazı tedbirler almalılar. Ankaragücü başkanı maç öncesi hakemi aramıştı ve maçın hakemi değiştirilmişti. Bu Bülent Yıldırım denen arkadaşımız böyle yönettiyse demek ki çok fazla etki altında kalmış."