Tekelioğlu, derbi maçlarda kötü sonuçlar yaşanırsa Ersun Yanal’ın görevi bırakacağını söylerken, Muharrem Usta’ya ise kırgın olduğunu belirtti.

Trabzonspor’un daha önce teknik direktörlüğünü yapmış, geçen sezon ise Bordo-Mavililerin Altyapı Koordinatörlüğü görevini yürüten Sadi Tekelioğlu, Karar Gazetesi’ne çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tekelioğlu, son günlerde Bordo-Mavili ekibin aldığını kötü sonuçlara değinerek; “Şu anda Trabzonspor başarısız, ancak toparlayacak. Çünkü bu yerleri hak eden bir takım değil”diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, Ersun Yanal’a gelen eleştiriler ile ilgili ise; “Devre arası Ersun Yanal gitmez, daha erken. Çok kötü sonuçlar alındı ama Yanal en azından Galatasaray, Beşiktaş maçını bekler. Derbilerden kötü sonuçlar alınırsa, yönetime kalmadan zaten hoca bırakır” dedi.

Trabzonspor taraftarının merakla beklediği yeni stadı Akyazı için konuşan Tekelioğlu,“Akyazı Stadı’nın durumu biraz da sonuçlarla alakalı. Böyle sonuçlar ve boş tribünlerle yeni stada gitmezler. Akyazı'ya geçmek için sonuçların düzelmesini bekliyorlar”açıklamasında bulundu.

ERKAN VE ÖZER NEDEN GİTTİ?

61 yaşındaki teknik adam, “Yapılan transferler olumsuz. Hiçbiri takıma katkı sağlamadı. Devre arası yeniden bir takım yaparlar. Bunlar Trabzonspor’un oyuncusu olamaz” sözleriyle transfer politikasını eleştirdi. Erkan Zengin’in ve Özer Hurmacı’nın gönderilmesini yanlış bulan Sadi Tekelioğlu; “Muhammet Beşir’i kiraya verdiler. Kendini kanıtlamış bir oyuncuydu. 3 maçta 3 golü vardı. 5 maçta 1 golü olmayan adamlar şu an 11’de. Bunlar nasıl Trabzonspor’a geliyor bende anlamıyorum” dedi.

MUHARREM USTA'YA KIRGINIM

“Oyuncu kazanmaya dönük değil, kaybetmeye yönelik takım yönetiyorlar” açıklamasında bulunan Tekelioğlu, Bordo Mavili kulübün başkanı Muharrem Usta'ya ise kırgın olduğunu söyledi. 3 yıl sonunda mukavelesi bitiminde ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden deneyimli hoca, “Bana teşekkür plaketi verseler bile almam. Bizim Trabzonspor sevdamız plaketle ölçülmez. 40 yıldır bu kulübün içerisindeyiz, tenekeye ihtiyacımız yok” dedi.

Muharrem Usta ile en son Trabzonspor’un A Takımı’nı yönetirken görüştüğünü söyleyen Tekelioğlu, “Açıklamalarımdan dolayı bana kırgınlığı olmuştur ama kırgın olması gereken biri varsa o da benim. U 17’de hak edilmiş bir şampiyonluk elimizden alındı ve başkanımız buna bir ses çıkarmadı” diye konuştu.

2010-2011 dönemiyle ilgili yaşanan şampiyonluk tartışmasının o dönem kulübü çalıştıran teknik adam ve o dönemki başkanı ilgilendirdiğini ifade eden Sadi Tekelioğlu sözlerini şöyle noktaladı; “Muharrem Usta varken, Trabzonspor’da görev almayı düşünmüyorum. Bu süreç eğer geçerse Bordo-Mavilileri çalıştırabilirim. Bana gelen teklifler oldu ama ben çalışmayacağımı söyledim. Olmaya da devam eder ama ben bekleme sürecindeyim.”

Kaynak: Karar

Editör: TE Bilişim