Trabzonspor’da 25–26 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü genel kurul gündemine koyulan, "geçici madde" tartışma yarattı.

Mayısta seçilecek yönetimin görev süresini 3.5 yıla çıkarıp aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurulu iptal eden maddeyi eleştiren hukukçular, mahkemeye gidilmesi halinde kongrenin iptal edilebileceği uyarısında bulundular.

TÜZÜĞE GÖRE YENİ YÖNETİM 6 AYLIK OLACAK

Trabzonspor tüzüğünde, 'Olağan Toplantı' başlığı altında yer alan 29’uncu maddede, "Olağan Genel Kurul her yıl Kasım ayının 20’inci ve Aralık ayının 20’inci günleri arasında toplanır. Salt çoğunluğun arandığı ve aranmadığı toplantı günleri bu tarihler içerisinde belirlenir" ifadesi kongrenin her yıl aralık ayında toplanması gerektiği yer alıyor.

Ayrıca tüzüğün 'Seçimler' başlığı altındaki 68’inci maddesinde ise, "Olağanüstü: Kulüp organının çekilme ya da görevden çekinmesi gibi nedenlerle yapılır. Seçilen üyelerin görev süresi, önceki üyelerin kalan görev süresi kadardır" ifadesiyle olağanüstü kongrede seçilecek yönetim kurulunun görev süresinin Aralık ayına kadar olacağı belirtiliyor.

OLAĞAN KONGREYİ BY-PASS ETTİLER

Trabzonspor yönetim kurulu, önceki hafta açıkladığı 25–26 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul gündemine, 'Tüzüğün 68’inci maddesine dayalı geçici bir maddenin ilave edilmesi' şeklinde bir ifade koydu. Geçici maddede, Mayıs ayında seçilecek yönetim kurulunun görev süresinin bir defaya mahsus olmak üzere 3.5 yıl olarak belirlenmesi ve Aralık ayındaki olağan genel kurulun yapılmaması yer aldı.

HER 2 MADDE DE DEĞİŞMELİ

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun olağanüstü kongre gündemine koyduğu bu ek madde tartışma yarattı. Hukukçular, tüzüğün sadece 68’inci maddesine ek madde konularak yönetimin görev süresinin uzatılamayacağını, 29’uncu maddenin de mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirttiler.

Sadece 68’inci maddenin geçici ek maddeyle değiştirilmesinin yönetimin görev süresini uzatmayacağı, 29’uncu maddeye dayanılarak yapılan herhangi bir itirazda mahkemenin kongrenin iptaline kadar varan kararlar alabileceği ileri sürüldü.

REDDEDİLİRSE ARALIK’TA YİNE KONGRE VAR

Yönetimin bu tavrı üzerine muhalefet kanadı, geçici madde için kongrede red oyu verilmesi için kulislere başladı. Gündemin 7‘nci sırasında bulunan geçici maddenin genel kurul üyeleri tarafından reddedilmesi halinde bordo mavili kulüp, Aralık ayında bu kez olağan genel kurul yaparak yeniden seçim yapmak zorunda kalacak. Maddenin kabul edilmesi halinde ise muhalefetin olayı yargıya taşımayı düşündüğü iddia edildi.

"HUKUKÇULARA SORULMALIYDI"

Avukat Ali Sürmen, yönetimin açıkladığı kongre gündemine göre çok tartışılacak bir yönetimin göreve geleceğini iddia etti, "Sadece tüzüğün 68’inci maddesi için geçici madde kongre gündemine alınmış. Tüzüğün 29’uncu maddesi değişmediğine göre 68’inci maddeye geçici madde ekleme Aralık 2013 kongresini iptal edebilir mi? Kongre gündemi, hukukçulara sorulmadan mı hazırlandı?" dedi.

Editör: TE Bilişim