Trabzonspor Başkanı Sadri Şener başkanlığı ne zaman hangi şartla bırakacağını açıkladı.

Son iki yıldır kulübün düştüğü borç batağı, hakem atamaları, Yıldırım Demirören 'in desteklenmesine rağmen Sadri Şener'in ortaya attığı şart şaşkınlık yarattı. Başkan adaylarının yetenekli veya yeteneksiz oluşuna kimin karar vereceği merak konusu...

Sadri Şener, “Koltuğu benden daha yetenekli bir arkadaşa bırakacağım” Aralık ayında başkanlığı bırakmaya hazırlanan Şener “Bizden daha yetenekli arkadaşların çıkmasını bekliyoruz. Çıkmazlarsa mecburen koltukta kalmaya devam ederiz” dedi.

ZOKORA'NIN DURUMU

Zokora’nın kart cezalısı durumuna düşmesi ve bu zorlumaçta oynamayacak olmasıyla ilgili konuşan Şener “Önemli bir futbolcu. Tolunay Kafkas hocamız da bu işe çok kızdı. Bu tipmaçlarda ona ihtiyaç var. Meireles de Fenerbahçe’yi zor duruma düşürdü. Yarın da Drogba, Sneijder kendi takımını yakar” dedi.

ARTIK KİMSE ELİNİ SALLAYARAK GİDEMEYECEK

Şener başka konulara da değindi. Kafkas’ın “Artık buradan hiçbir futbolcu elini kolunu sallayarak gidemeyecek” söyleminden mutluluk duyduğunu da ifade ederek “Disiplin vurgusu yaptı. Ayrılmak isteyen futbolcunun gerekli maddi kazancı sağlamadan gidemeyeceğini ima etti.

Böylece bizimyükümüzü biraz üstümüzden alacak. Çalıştığımız tüm teknik adamlar bu sorumluluğu almayabiliyordu. Herkesin tarzı farklı” diye konuştu.

SAHAYA KAZANACAK TAKIM SÜRÜLECEK

Sahada kazanacak bir takım olacak Kafkas’ın Fenerbahçe maçında kazanacak bir takım sahaya süreceğine inandığını belirten Şener, Fenerbahçe’nin Belarus dönüşü Trabzon’da değil Rize’de kamp yapacak olmasını da değerlendirdi: “Anladığım kadarıyla burada idman yapma sıkıntısı yaşayacaklarını düşündüler. Rize’de rahat olacaklarını hesaplıyorlar.

AKYAZI PROJESİ

Akyazı projesinde ihaleye girecek yeterlilikte müteahhit seçimi yapıldığını söyleyen Şener, 2015-16 sezonunda yeni statlarına geçmeyi planladıklarını belirtti.

“Şu anda kendi stadımızı Fenerbahçe maçı hariç dolduramıyoruz.Orada 40 bin kişilik stadı umarız doldururuz.

Galatasaray’ın Arena’ya geçtikten sonra gelirleri arttı ama Trabzon nüfusu 750 bin. İstanbul 15 milyonluk kent. Ama yine de bizim şehrin ekonomisi gelişecektir” dedi.