Akçaabat Sebatspor'da 2010-2011 yılları arasında başkanlık yapan Zeki Öztürk, Trabzonpor Başkanı Sadri Şener'i 1461 Trabzon konusunda sert bir şekilde eleştirdi.

Şener'in, "1461 Trabzon'a, Trabzon'dan kimse talip olmadı" şeklinde ki açıklama yaptığını belirten Öztürk, sert sözlerle karşı çıktı.

İŞTE ÖZTÜRK'ÜN YAPTIĞI O AÇIKLAMA:
Hepimizin ortak değeri olan Trabzonspor’umuzun, başkanı Sayın Sadri Şener’in son bir aydır 1461 Trabzon Kulübü ile ilgili yapmış olduğu açıklamaların sonuncusunu “Ziraat Türkiye Kupası” 5. Tur maçlarında 1461 Trabzon takımımızın onurla izlediğimiz ve haklı tur atladığı Galatasaray maçı sonrası bir televizyon kanalında yapmıştır. Bu açıklamada “ biz bu kulübü satmalıyız veya şekillendirmeliyiz ama Trabzon da taliplisi yok” ifadelerini kullanmasını üzülerek izledim.

Çünkü 2010 yılında Akçaabat Sebat Sporun başkanı olduğum dönemde kulüp başkanı olarak yönetim kurulu üyelerimle birlikte İstanbul’ da Trabzonspor’un ofisinde Sayın Sadri Şener’in yanında dönemin as başkanı Mahmut Aksu ve Muammer Saka olduğu halde ziyaret ettim. Ziyaretimizde 1461 Kulübü gündeme geldi ve Sadri Bey o tarihte dahi 1461 in Trabzon Sporun sırtında kambur olduğunu ifade etmişti. Akçaabat Sebat Spor Kulübü başkanı olarak kendisine bir teklifte bulundum. Teklifimde “sayın başkan A.Sebatsporun durumu malum gel 1461 Trabzon Kulübünü bize ver. Biz Trabzonsporun alt yapısı olacak şekilde (özellikle altını çizerek) ekonomik ve yönetimsel yönden bağımsız Akçaabat Sebat Spor olarak şekillenelim, Trabzonspor’un emrinde sporcu yetiştirelim sizde bize oynatmadığınız ve yetişmesini istediğiniz futbolcuları verin bize katkınız olsun, bizde Bank Asya ya çıkıp Trabzon’a hizmet edelim.” dedim.

Bu teklifimize istinaden sayın başkan “Şu an ligler başladı şimdi olmaz ancak sezon sonu olur demişti ve asbaşkanı Mahmut Aksu’ ya sezon sonu prosedür neyi gerektiriyorsa yapalım ve başkana kulübü verelim çalışmanı yap..” şeklinde talimat vermişti. A.Sebat spor o sezon küme düştü. Sezon sonu beklentimizi Mahmut Aksu beyin görevine yeni gelen Nevzat Şakar ve kulüp saymanı Temel Kazancıoğlu’na ilettim. Hatta kendileri ile Trabzon hava alanında karşılaştığımızda “..Sadri beyi karşıladıktan sonra biz bu konuyu bu akşam yönetim kurulunda görüşüp sana bildireceğiz..” demişlerdi. Bende kendilerine “..bakın sıkıntılı günler yaşamaktayız, Sebat spor çok zor günler geçirmektedir, bana lütfen yardımcı olun, futbolcu ve hoca vb.nin bellerini (iki trilyon) karşılayayım , protokol yapalım Trabzon Spora futbolcu yetiştirmek üzere bize lütfen bu Kulübü verin, Yönetim kurulu kararını telefonum açık gece geç saate kadar bekliyorum..” dedim.

Ancak benimle herhangi bir görüşme yapılmadan ertesi sabah Trabzon Spor sitesinde Nevzat Şakar’ın açıklaması yer aldı. Sayın Şakar açıklaması “..son günlerde Trabzon basınında 1461 Kulübümüzle ilgili çıkan haberler asılsızdır, spekülasyon dan ibarettir” şeklindeydi. Maalesef Sayın Şakar bu açıklaması ile hem şahsıma hem de Trabzon ve A.Sebat Spor camiasına çok saygısızlık yapmıştı.

Sayın Nevzat Şakar’a (yine aynı arkadaş aracılığı ile) bu konuya artık bir açıklık getirelim talebime rağmen sayın Başkanın “..bu kulübü satmalıyız ama alıcı yok..” yönündeki açıklamaları, tıpkı sayın Nevzat Beyin 2010 yılında yaptığı saygısızlığı şimdi Sayın Şener’in yaptığını görmekteyiz. Sayın Şener’e bu kulübün satılması değil kuruluş amacına da belli ölçüde hizmet edecek şekilde Trabzon Spora hizmet etmek amacını da taşıyan bir yapıya kavuşturalım, bedelini de karşılayalım Akçaabat Sebat yapalım dendi.

Bunun ciddiye alınmayacak tarafı nerede sayın başkan.? Evet sayın yönetim kurulu üyeleri bu önerilerin veya tekliflerin ciddiyete alınmayacak yönü nedir, açıklar mısınız lütfen .? Sayın Başkanın ve yönetimindeki bazı arkadaşların bu hassas konularda ciddiyetten uzak kaldıklarını görmek gerekiyor.

Bu açıklamayı yapma nedenim doğal olarak başta çok duyarlı hemşerilerime olan saygım ve sevgimden dolayıdır. Bıkmadan usanmadan her gün beni arayarak bu süreci olumlu yönde tamamlamamı istemeleridir. Sebat sporu yeniden hayata geçirmek istemiş olmamızdı.

Bu sorumluluk duygusu içerisinde ve özellikle Trabzon Spora ileriki süreçlerde ciddi katkı ve destek vermek ve gerektiğinde üst seviyede sorumluluk içeren bir görev almak düşüncesini taşımış bir yöre insanı olarak, Sayın Sadri Şener’in bizlerle alay edercesine ya da kafa bulur şeklindeki açıklamaları bu basın açıklamasını yapmamı zorunlu kılmıştır.