İrlanda'nın Drogheda takımı, Trabzonspor onuruna verilen yemeğe 2011-12 futbol sezonunda şampiyon olarak 2. Lig'den 1. Lig'e çıktıkları kupa ile katıldı. Renkleri Trabzonspor gibi bordo-mavi olan Drogheda'nın kupası bordomavi kurdelelerle süslenince Sadri Şener de espriyi patlattı. "Bizim kupayı buraya kadar göndermişler!.. Renkleri falan aynı ama şekli biraz değişik" diyen Şener, Süper Lig'de 'şike ve teşvik primi' nedeniyle davalık olan 2010-11 sezonuyla ilgili TFF'ye göndermede bulundu. İrlanda Futbol Federasyonu, sitesinde 2010-11 sezonu şampiyonu olarak Trabzonspor'u göstermişti.

Başkan Sadri Şener, İrlanda'ya ilk kez 22 yıl önce Bray Wandereres maçı için geldiğini anlattı. Şener, "O zaman 40 yaşındaydım. Belediye başkanı Elizabeth isimli bir hanımdı. Bana, 'Size Laz diyorlar Türkiye'de ve sizin için fıkralar anlatıyorlar. Bizim için de İngilizler burada aynı şeyi yapıyor' demişti" diye konuştu. Şener iki takımın ve şehrin pek çok açıdan birbiriyle tarihi bağları bulunduğunu vurguladı.

YEREL KIYAFETLİ DANS GÖSTERİSİ
Gecede İrlanda geleneksel halk dansları ekibi, bir gösteri sundu. Yerel kıyafetlerle yapılan gösteri ilgiyle izlendi. Başkan Sadri Şener, dansçı çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yemekte ekonomik ilişkiler de masaya yatırıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Drogheda Ticaret Odası Başkanı Padraig Kierans, iş adamlarıyla birlikte iş olanaklarını araştırdılar.

Editör: TE Bilişim