Sadri Şener Trabzonspor'da başkanlık görevi yürettiği süre boyunca, kulübün borcunu 7 katına çıkartmasına rağmen, gerçekleşen mali kongrede mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da desteğiyle beraber ibra edilmişti.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'da göreve başladıktan sonra hesaplar denetlenirken usulsüzlük tespit edilmesi üzerine mahkemeye verilen Sadri Şener, bu durumdan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu sorumlu tuttu.

İbrahim Hacıosmanoğlu ise,"Trabzonspor'un hesaplarını ben değil yetkili görevliler denetliyor. Sonuç olarak usulsüzlüğü de ben değil yetkililer tespit etti. Eğer ortada bir yanlış varsa, usulsüzlüğü aramızda çözmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Eğer suçlu değilse de, suçlu ise de bunun karar mercii mahkemelerdir. Sadri Şener'e açılan mahkeme, onun aklanması için de önemliydi aslında. Yarın hesaplar denetlenirken benim dönemimde de usulsüzlük tespit edilirse, aynı şekilde bende hesabını mahkemelerde vermeye razıyım. Açılan mahkeme ile başlayan süreç, Trabzonspor'un yarınları adına da önemliydi." Şeklinde konuştu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu açıklamaları Sadri Şener'in öfkesini dindirmezken, mevcut başkana karşı yoğun muhalefetini sürdürdü.

Trabzonspor Kulübü Başkanı hakkında yaptığı açıklamalarda aşağılayıcı ifadeler de kullanan Şener'in, Trabzonspor'u kayyuma düşürerek mevcut yönetimin görev süresini bitirmek ve yeni gelecek yönetim ile beraber hakkında açılan davayı sonlandırmayı planladığı iddia edildi.

Trabzonspor'un taşınmaz satın alma hakkına karşı çıkılarak 7. Maddeye muhalefet edildi ve kamuouyu oluşturuldu.

Trabzonspor'a taşınmaz alınmasına karşı çıkan muhalefetin tavrına mevcut yönetim anlam veremezken, gereksiz oluşan ve gerilen ortamının üzerine, Trabzonspor'un taşınmaz alması için yetki almaktan vazgeçtikleri konusunda divana önerge sundu.
Editör: TE Bilişim