Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Sarı-Lacivertli kulübün yayın havuzundan çıkma restini nasıl geri çekeceğine dair ortaya çıkan son tartışma ise hayli dikkat çekici.

 

Kulüpler Birliği'nin, Fenerbahçe'nin temiz olduğuna dair bir yazı hazırlaması durumunda, Yıldırım'ın "O zaman havuz tavrımızı gözden geçiririz" dediği belirtildi. Peki böyle bir açıklamaya Birlik'teki tüm kulüpler imza atar mı?

 

Fenerbahçe'nin eleştiri yağmuruna tuttuğu Trabzonspor Başkanı Sadri Şener sürpriz tartışmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şener "Demek Kulüpler Birliği 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yerine geçti!" diyerek tavrını ortaya koydu. Böyle bir girişimin sağlıklı olmayacağının altını çizdi.

 

Başkan Şener "Buldukları formül hiç doğru değil. Artık çok üstünde durmak istemiyorum. Federasyon da UEFA da ne yaparsa yapsın. Yeter, sıkıldık artık. Hukuku tartıştığımız bir ülke olursak, zaten bu ülkeye zarar verir" dedi.

 

Gerilen ortam ile ilgili ise Şener şunları söyledi: "Şu an ben ortamı sertleştirmek taraftarı değilim. Ama mecburen cevap verdim. Çünkü benim adım geçti. Halbu ki cevap verme niyetinde değilim. Bir şeylerden medet uman Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nun yetkisinde değil; Yargıtay'ın yetkisinde. Gidersin oraya. Hukuk da "Bozuyorum kararı" derse olur biter. Başka yerlerde güç aramak bana göre doğru değil. Galatasaray'ın daha sert olduğu söylenen açıklamasını ise okumadım. Pek okumak da istemiyorum aslında."

 

Bordo-Mavililerin başkanı, Aziz Yıldırım'ınr katılacağını açıkladığı Kulüpler Birliği toplantısına katılıp katılmamakta ise kararsız. "O gün gelsin bakarız" diyen Şener, şu an kulübünün öncelikli meseleleriyle ilgilendiğini sözlerine ekledi.