Şener Telegol programında Serhat Ulueren, Kaya Çilingiroğlu ve Ziya Şengül'ün katıldığı programa stüdyoda canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Sadri Şener, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile birlikte TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i devireceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 11 Mayıs'ta Trabzon'da görüşeceklerini söyleyen Şener, "11 Mayıs'ta AK Parti'nin kongresi var Trabzon'a geliyor sayın başbakan, orada kendisi ile görüşeceğim ve bilgi alışverişinde bulunacağım. Başbakan ile görüşme imkanımız olmadı. Artık o ne diyecek biz ne diyeceğiz tabi onlar farklı" dedi.

"Yıldırım Demirören’e destek verdiğim için pişmanım" itirafında bulunan Şener, "Ben çok net bir insanım. Benle konuştuğunda aynı yoldan yürüyeceksin. Beni de vurabilirsin. Bugün Tahkim Kurulu Emre’ye 3 maç ceza verdi. Trabzon’un hatırına 2 idi 3 verdi. Ama hakaretten verdi ırkçılıktan ceza vermedi.

Burada maç izledik. Çokta heyecanlı falan değildim. Bizimki 50 maçı geçti. Ciddi takımlarla. Artık millette bunalma başladı. Tekrar ordan geliyoruz buraya. 3 takım öyle gidip geliyor şu üçgen içinde dolaşıyor. Ve biz şampiyonlar ligine 2 gün kala gittik. Öncesi olsaydı ona göre transfer yapardık" ifadelerini kullandı.

BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM

Başkan Şener, Aziz Yıldırım ile ilgili "Bana destek yok. Muhalefette var. Biz aynı durumda olsak kaybolup gitmiştik. Ben başkanlığı bırakırdım. Çünkü o sırada savaş verirken kulüp isminde bahsetmezdim. Çünkü o mahkemede kulüpler değil şahıslar yargılanıyor. Ceketimi koyma lafı bana göre yanlış bir ifade. Ama inşallah çıkar”

NİHAT GELSİN TRABZON'A GÖSTEREYİM NE OLDUĞUNU

Fenerbahçeli yöneticilerin iddiaları ile ilgili olarak ise Şener, "Benim tapeler ile Aziz beyin tapelerini mukayese ediyor. Biz şike olayını ortaya çıkaran dernek değiliz. Nihat beyin polise adalete saygısı yok mu?. Bun ben çıkarmadım devlet çıkardı. Diyor ki, “karadeniz oyunları için 6 trilyon falan aldı. Hayır yanlış. 6'nın 6'sını da aldık. Lig geçen yıl bitti. Biz yaptıkça onardıkça para gönderildi. Fenerbahçe’ye de verildi. Bizim kulüpte bunların makbuzu da var. gelsin göstereyim ona" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Serhat Ulueren'in balık sorusuna ise, "Balık olayını da anlatayım; bizim yöneticimiz Recep Denizer, Türkiye’nin en büyük balıkçısıdır. Bu arkadaş Sivas’a balık gönderdin mi diye soruyorlar. Bu arkadaşımız Türkiye’nin her yerine balık gönderiyor. Trabzon’a gelirse bu hafta kendisini Recep ile tanıştırırım.

5 milyon ne oldu 6 milyon ne oldu. Gelirsin Trabzon’a alırsın metreyi, ben sana gösteririm neyin ne olduğunu. Benim tapelerim 20 sayfa Aziz Yıldırım’ın tapeleri 80 sayfa. Matematik bilgimiz mi yok?" dedi.

FENER'İN BÖLÜMÜ ÇOK DEĞİŞMİŞ

Başkan, "İddianameyi okuyunca Türkiye’de şike yapıldı mı? yapılmadı mı? ne çıkarıyorsunuz” şeklinde gelen soruya, “TFF Etik kurulu da var diyor. Yani bu böyle. Bunu böyle söylüyor Etik Kurul raporu. Tabi Fener'in bölümleri baya değişmiş. Savunmalardan dolayı çok değişmiş"

FENERBAHÇE KÜME DÜŞMESİN DİYE DEĞİŞTİRDİLER

Sadri Şener sözlerine şöyle devam etti: "Devletin yaptığı soruşturmayı okuma bilen herkes bunu talep eder. Çocuk bile anlar. Biz diyoruz ki 58 madde değişmesin. Ama değiştiler neden Fenerbahçe küme düşmesin diye.

'ORADA BAKTIM EFENDİYDİ...'

Şener, Fenerbahçe'nin nasıl karşılanacağı yönünde gelen soruya ise, "Pazar günü güller çiçekler kırmızı halılarla… Nasıl yani biz nasıl geldiysek öyle karşılayacağız. Nihat gelir, sonra der “Biz yanlış söyledik” hata yaptık insanız" dedi. Tolga Özkalfa İzmirli oldğundan Mahmut'tan (Mahmut Özgener) torpilli FiFA hakemidir.

"Ben kaç kişiyi karşıma alıpda sana oy verdim, sen şimdi bana sormadan 58’i değiştiremezsin" diyen Şener, "Tahkim Kurulunu hiç tanımıyorum. Bir üyesi ile orda tanıştım. “Başkanım bize çok yükleniyorsunuz” dedi. Sonra efendi oldu.

Tahkim kurulunun başkanı değişti. İyi çocuk birinin dediğini yapar, kötü çocuk bildiğini yapar"

FARUK BEY SAĞOLSUN

Şener, "Arkadaşlar istifa et diyor. Ama yapabilirmisiniz. Sevinen vardır. Faruk Özak sağolsun yardım ediyor. Arada bir sorarım ne yapıyorsun ne ediyorsun diye"

Şener bu esnada Ziya Şengül’ün, Şampiyonlar ligi ile ilgili gelen, "Şampiyonlar ligine finaline Türkiye liginin Şampiyonu olarak çağrılmadınız” şeklindeki söylemine “UEFA beni 'lig şampiyonu' takımın başkanı olarak finale davet etti?" diye cevap verdi. Şengül de "Davetiye de öyle yazmıyor" şeklinde yanıt verdi.

Şener bunun üzerine, "Sen mi yolladın davetiyeyi" diye cevap verdi. Şengül de, "Evet" demekle yetinebildi.

Şengül’ün, “Fenerbahçe 10 aydır konuşulur mu. Aziz Yıldırım aşağı, Fenerbahçe yukarı. Yeter” sözüne Şener, “Türk halkının bir durumu. Bir kulüp Fenerbahçe konuşulur. Ben bir şey yaptı diye söylemedim. Ne yargıdan bahsediyorum. Ben Nihat’a cevap veriyorum. Nihat bilmeden konuşuyor.

Her sene lig bittiği zaman bizim takım için söylüyorum. sıfır sıfır çıkarız. Hiç 1 lira fazla aldığımız yoktur. 4 takım play-off’a kaldı. Burada takımın alacağı belli. Her takımın dördüncülüğü garanti. Onu alıyoruz önceden. Lig oynanırken, 6’ıncılık veya 5’inciliğin parasını alıyorsunuz.

Şimdi 3 ile 4 trilyon arasında 1 trilyon civarında fark var. Şuanda 4’ü isteyebiliriz. Kasasında varsa veriyor. Digitürk bitince veriyor” dedi.

Editör: TE Bilişim