Geçtiğimiz haftalarda hisse satışı yaparak futbolcuların alacaklarını ödeyen Trabzonspor'un yeniden hisse satması Trabzonspor'a yatırım yapanların büyük tepkisini çekti.

Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.S. 27.03.2013 tarihinde (dün) Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği tecaret  hisseleri ile ilgili olarak 6.02- 6.60 lira fıyat aralığından 993.590 adet satış işlemi gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Şener imzasıyla yapılan açıklamada bu satış sonrasında Trabzonspor Futbol İşletmeciliği'nin kulüpteki payının yüzde 59.26'ya gerilediği belirtildi. Son dönemde kulüpten gelen yüksek miktarlı hisse satışını etkisiyle Trabzonspor hisseleri 12 lira seviyesinden 6 lira sınırına kadar geriledi.

CAMİADAN SERT TEPKİ

Kaynak oluşturmak için cepten yiyen Trabzonspor yönetimine camiadan sert tepki gelmesine rağmen, Sadri Şener hisselerin satışına devam ederek, Trabzonspor'a yatırım yapanları zarara uğratmaya devam etti. Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, hissedarlara dağıtılacak kar payı (temettü) ödemeleri ile borçları eritmek ve futbolculara olan borcu kapatmak için hisse satışına yönelince camia karıştırmıştı. Daha önce 1 Şubat'ta 700 bin hisse satan bordo-mavililer, 25 Şubat'ta 8.24-8.68 TL fiyat aralığından 220 bin 20, 26 Şubat'ta da 1 milyon 58 bin 76 lot hisse satışı gerçekleştirmişdi. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ'de kulübün hisse oranı yüzde 64,12'ye kadar geriledi. Bu durum ise 'Kaynak bulunacak yerde hazırdan yeniyor' dedirttmişti.

ŞENER'E ELEŞTİRİ YAĞMURU

Yönetimin hisse satışı yoluyla temettü ödemesi yoluna gitmesi ve kulübün hisse oranının yüzde 64.12'ye gerilemesi camiadan sert eleştiriler almıştı. Yerel basın, 'Sat yönet ile bu iş yürümez, taraftar sizi asla affetmez', 'Şener yönetimi çareyi hisse satmakta bulmuştu. Daha ne kadar satacaksın?' başlıklarıyla Başkan Sadri Şener'i eleştiri yağmuruna tuttumuştu. Üyeler ise, 'Ekonomik krizden hisse satarak mı çıkacağız? Yönetim kaynak yaratmak varken hazırdan yiyor' ifadeleriyle yönetimi eleştirmişti.


Resmin orjinal boyutunu görüntülemek için tıklayın!


Editör: TE Bilişim