Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski başkanlardan Nuri Albayrak'ın kendisine yönelik  suçlamalarına yanıt verdi. 10 yöneticinin istifa ettiğini hatırlatan Şener, Trabzonspor'un  itibarsızlaştırıldığını belirterek, Başkan Hacıosmanoğlu'na görevi bırakma çağrısı yaptı.

KULÜBÜN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTTİK

Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor kulübünü itibarsızlaştırdığını ifade eden Şener, "Şimdi söylediklerini Mali genel kurullarda ben karşısındayken niye çıkıp söylemedi? O zaman da defterlerde, kitaplarda hepsi yazıyordu. Niye o zaman söylemiyordu. Bizim verilmeyecek bir kuruş hesabımız yok. Özellikle de benim verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Ama Trabzon'a hibe yapılmaması, para bırakılmaması lazımmış. Şampiyon olunmaması lazımmış. Bunu anladım. Nuri Albayrak döneminden itibarsız bir takımı devraldık ve takımı çıkardığımız seviye ortada. Nuri Albayrak beni eleştirirken kazandığımız şampiyonluğu küçük bir cümlede kullanıyor. Oysa biz o şampiyonluk dışında birçok kupa kazandık ve kulübün marka değerini yükselttik" dedi.

"BECEREMİYORSAN BIRAKIP GİDERSİN"

Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kulübün 'çok borcu var' deniliyor. Kulüpler finans kuruluşu değildir. Kulüpler para harcamalı, para bulmalıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin borçlarına bakın, neden bu kadar şampiyon olduklarını anlarsınız. Ama sen bunu beceremiyorsan bırakıp gidersin. Futbolcunun çözümü bulunur ama itibarsız olmanın çözümü bulunmuyor. Kulüp şu anda düştüğü itibarsız durum nedeniyle 15 sene geri gitmiştir. Çok fazla olay olması lazım bu itibarın geri gelmesi için. Benim dönemimde kulüp adına yaşanan olumlu gelişmeleri söylemeyenleri Allah çarpar."

"TÜRKİYE'DE MENAJERSİZ GERÇEKLEŞEN BİR TANE TRANSFER SÖYLESİNLER"

Şener, menajerlere verilen paralarla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Menajerlere para verdik. Bana Türkiye'de menajersiz gerçekleşen bir tane transfer söylesinler. Tabi ki menajerlik parası verdik ve oyuncular aldık. Defter, kitap elindedir. Bağımsız denetçiler diyor. Bizi İçişleri Bakanlığı denetçileri inceledi ve bu konuda takdir aldık. İstediği zaman istediği şeyi açıklayabilir. Ama bu kulüp çok itibar kaybetmiştir. Artık birinci ligin itibarlı takımlarından biri değildir Trabzonspor. 10 yöneticisi istifa eden biridir kendisi. Borsada şirketleri birleştirerek kulübü 300 milyon dolardan kurtardık.  Sabah namazını kılarken bana dua etmesi lazım, sırf bu icraatımız yüzünden."

"Faruk Özak BU KULÜBÜN SAHİPLERİNDEN VE EN ÖNEMLİ ADAMLARINDAN BİRİDİR"

Hacıosmanoğlu'nun Faruk Özak'a yönelik yaptığı eleştirilere de tepki koyan Şener, şöyle konuştu:

"Ellerine bir makam geçirmişler, bırakmak istemiyorlar. Hayal edemeyeceği bir makama oturmuş. Hayalini başka yerde gerçekleştirsin. 10 kişi istifa ettikten sonra orada durulur mu? Faruk Özak bu kulüpte futbol oynamış, takım kaptanlığı, ikinci başkanlık ve başkanlık yapmış bir isim. Faruk Özak'ın aleyhinde konuşabilmek için onun geçirdiği spor hayatını geçirmek lazım. Ben Sadri Şener olarak bile Faruk'un futbolculuğu hakkında konuşamam. Faruk, bu kulübün sahiplerinden ve en önemli adamlarından biridir. Bu kulübü kemik 50 kişi ayakta tutar. Kalanların hepsi gelip geçicidir. Faruk'un aleyhinde konuşulur mu? Yarın bu kişiler gelip geçtiğinde kalanları hep beraber göreceğiz."

"BIKTIM ARTIK CEVAP VERMEKTEN"

Yüksek faizli kredi aldıkları yönünde yapılan eleştirilere de açıklık getiren Şener, şu ifadeleri kullandı:

"Bıktım artık buna cevap vermekten. Şu ana kadar bana, bir kişi bile, 'Çok iyi başkanınız var' demedi. Ben onun yüzünden devamlı rezil olmak durumunda değilim. Ben bu kulübün en önemli kişilerinden biriyim. Bu kulüpte en uzun süre yöneticilik yapmış kişiyim. Ben ayın birinde maaşları ödüyordum. Bunlar ödeyemiyor. Ben bayramlarda ayın 25'inde öderdim maaşları. Hem futbolcunun hem de personelin maaşını zamanında ödeyeceksin. Benim kulübe ne kadar para verdiğimi nereden biliyor? Kenan abi (İskender) üzülmesin diye ben Leekens'e 400 bin değil esasında 700 bin verdim, kalanı cebimden ödedim. 3.5 değil 8 milyon dolar bağışladım bu kulübe. O zaman verilen parayı bugünün faizi ile hesaplasın bakalım ne kadar ediyor?"

"İMZA KAMPANYASINA GEREK YOK. 10 YÖNECİNİN İSTİFA ETTİĞİ YERDE KULÜBÜ İTİBARSIZLAŞTIRMASIN"

İbrahim Hacıosmanoğlu'na aleyhine başlatılması gündemde olan imza kampanyasıyla ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Sadri Şener,

"İmza kampanyasına gerek yok. 10 yöneticinin istifa ettiği, bu kadar eleştiri aldığı yerde kulübü daha fazla itibarsızlaştırmasın. Niye imza toplama konusunda insanları zorluyorsun? Eğer başkanlığı düşünüyorsan seçim kararı alırsın, gelip bir daha aday olursun. Bu zor bir şey değil. O kadar da yöneticin istifa etmiş. Ben eleştirilerde istifa ettim ama tekrar seçildim. Beni mahkemeye vermekle olmaz. Bunlarla mı uğraşacağım'Bizi aslında vergi usul kanununa muhalefetten şikayet ediyor ama savcı bunu dikkate almıyor. Kulübün eski başkanına bu yapılır mı? Bana yapılanlardan sonra halkın bu kadar tepki koymasını insan düşünür. Benim için babam, ablam, bir de Sani Şener bölümü var. Trabzon'a hep bir şeyler verdik. Herkesin ailesinde babamın işe koyduğu bir adam vardır. Ablamın yardım ettiği birileri vardır. Kardeşim Sani'nin şirketinde 50 bin kişi var, 15 bini Trabzonlu. Ama bunların karşısında öyle sahip çıkanlarda var ki bize onları görünce yaptıklarımız boşa değil diyoruz."

"NEDEN SİYASET KUPA İŞİNE KARIŞMIYORMUŞ!"

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yaptığı iddia edilen, "Kupa işine siyaseti bulaştırmayın" açıklamasına da tepki gösteren Şener, "Neden siyaset kupa işine karışmıyormuş, gelsin karşıma konuşsun. Siyaseti neden bulaştırmayın diyor? Ben bildiklerimi anlatayım, o da anlatsın. 'Ben olsam Sadri Şener'in yerinde sevinirdim. Yargılanır aklanırım' diyor. Niye yargılanayım? Ben bu kulübü şampiyon yaptım. Yazıklar olsun" dedi. 

"AKYAZI STADINDA BANA VE FARUK'A BİR ŞEY YÜKLEMESİNLER"

Akyazı Stadı'nın yapımının gecikmesiyle ilgili olarak kendilerine yönelik eleştirilere de cevap veren Şener, şöyle konuştu:

"O stadın ihalesinde mühendis arkadaşlar geç kaldı. Albayraklar işi çok uzattı. Ama siyasi iktidara yakın olduklarından idare edildiler. 6 yıldır bu stat ile uğraşılıyor. Bizden sonra başlayan Bursa ve Mersin statları tamamlandı. Bizim ki hala devam ediyor. Trabzon'da her konu tartışma. Bu saatten sonra o stat dolar mı? Esas soru bu bence. Zamanda tarihinin en yüksek doluluk oranını yakaladık. Hepimiz sempatik adamlardık. Sosyaldik ve kulübün kapısı açıktı. İçeri gelen herkes yemek yiyordu. Akyazı stadında bana ve Faruk'a bir şey yüklemesinler."

"PAZARTESİ GÜNÜ GİTSİNLER"

Şener,  "Fenerbahçe üyesinden Futbol Federasyonu delegesi yapanlar bundan sonra Fenerbahçe'yi daha çok sevindirmesinler, Trabzon'u da üzmesinler. Pazartesi bugün gitsinler" diyerek açıklamalarını noktaladı.