Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TRTspor’da Basın Tribünü programına konuk oldu. Gökhan Dinç’in moderatörlüğünde, spor yazarı Hakan Dinç, Fatih Doğan, Oğuz Tongsir ve Akşam Gazetesi Spor Müdürü Hakan Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Şener dikkat çeken ifadeler kullandı.

1461 Trabzon ile ilgili konuşan Başkan Şener, “Bende Trabzonspor kulübünün bahsedilebilir olması kendi oyuncuları ile bu başarıları elde etmesidir. Ama günümüze geldiğimizde bunu uygulayabilir miyiz? Böyle bir ışık göründü, 1461…
Ama bugüne kadar yine bizim alt yapımız vardı. 1461 böyle başarı çıktı ama bu hocadan da geliyor. Belki hocayı geç seçtik. 0 yabancı ile çok zor oynarsın. 70 milyonluk ülkede sol bek Türk bulamıyorsun. Buluyorsun ama 4 tane şampiyonluğa oynayan takımda yok” dedi.

ŞENOL GÜNEŞ, FATİH TERİM VE MUSTAFA DENİZLİNİN MADDİ DURUMU İYİ
Türkiye’de hocaların hazırı oynattığını kaydeden Şener, bu noktada Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli’yi de eleştirerek, “Hocaların hepsi genelde hazır olanı oynatıyor. Hoca sonunda çok iyi para kazanıyor. Bütün hocalara gidiyor bu laf. Benim artık başkanlık yapmamam azım. Daha genç arkadaşlara yer açmam lazım. Onlarında artık genç arkadaşlara yer bırakmaları lazım. Onların parasal durumları iyi. Yeni jenerasyon gelmeli” diye konuştu.

İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ NEDEN REDDEDİLDİ?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvurunun neden reddedildiği şeklinde ki soruya ise Şener, “Müracaatı Levent Bıçakçı yapmadı. Orda müracaat ettiğimizde Türk ilk defa böyle bir şey geliyor. “Bunun sonucunu alamayabilirsiniz” dedi. Bende yarın oraya gittiğimde başkanım neden orayı denemedin demesinler diye gittim” dedi.

TRABZONSPOR HİSSELERİNİ NEDEN SATTI?
Trabzonspor’un hisselerinin düşmesi ve mali konularla ilgili de soruları yanıtlayan Başkan Şener, şu şekilde konuştu:
“Karşılığında ciddi bir teminatı olmayan borcumuz yok. Bu çevrilebiliyor. Ondan bir sıkıntı yok. İstediğimiz transferi yapabiliriz. Ya da stop ederiz. Hiç transfer yapmayız 2 yıl içinde biteriz.
Hisse senetlerinden bir kısmı sattık. Bu kulüp benden önce borsaya açıldı. Borsa’ya açılmanın gayesi vardır. Para almak borç ödemek. Spor olsun diye açılmıyorsun. Sonra iki şirketi birleştirdik. Şuan temettü ödemiyoruz. Bundan sonra elimizde kalan senetleri finansman için istediğimiz zaman kullanabiliriz. Sonra alabilirsin.
Hisse senetleri sattım. Evet sattım bazen de alıyoruz. Çok pahalı ucuz sattım bunların hepsi doğal normal”

İBRA EDİLMEMEKTEN KORKMUYORUM
İbra edilmekten korkup korkmadığı şeklinde ki soruya ise Başkan Şener, “İbra edilmemekten korkmuyorum. İbra etmiyorsun sonra mahkeme açan olmuyor. Mali kongrede seni beğenmiyorum deyip ibra etmemek yanlış bir şey. Kırgınlık yapıyor camialarda. Ben kendim için söyleyeyim. Ben bu kulübe bugün ki para değerleri ile 40-50 milyon hibe etmişim. Şimdi benim niye ibra etmeyeceksiniz.
Siz o zaman çocuktunuz. Faruk Özak geldi benden sonra başkan oldu. Ben bir mektup yazdım hibe ettim. Benden başka hibe eden yok. Mehmet Ali Yılmaz’da hibe etmedi. Ben değil bunu defterler söylüyor” dedi.

SERCAN VE EREN’İ NEDEN SATTI?
Sercan ve Eren’in satılmasına ise esprili bir yanıt veren Başkan Şener, “Sercan ve Eren bizim komşu kulübümüz Rize’ye verdik. Rize’ye gelen her takım Trabzon havaalanına inme mecburiyeti var. Onların da şampiyon olmasını istiyorum” dedi.

AKŞAM GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ HAKAN YAŞAR’I FENA BOZDU
Bu sırada Fenerbahçe lehine yayınları ile tanınan Akşam Gazetesi Spor Müdürü Hakan Yaşar’ın “Trabzonspor 30 yıldır şampiyon olamıyor” şeklinde ki sorusunu kesen Başkan Şener, “Öyle değil. Şampiyon olduk. Hakan ondan sonra niye bana yardım etmiyorsun akşamları dersin” şeklindeki çıkışına ise Yaşar, “Federasyon henüz işlemediği için diyelim başkanım” şeklinde çevirmesi ise dikkat çekti.

LİG TV DROGBANIN PEŞİNE TUVALETE GİTMİŞ
Galatasaray’ın Drogba’yı getirmesinin bir heyecan olduğunu ancak içi boş bir heyecan olduğunu kaydeden Başkan Şener, “Mehmet Ali Yılmaz döneminde bizde kaleci Paf’ı getirmiştik. Heyecan oldu hepsi ama sonra anladı ki hepsi boş. Bizim hocamızın imza törenini de lig TV veremedi. O sırada Drogba tuvalete gitmiş. Onun peşine dolaşıyorlarmış” dedi.

SÖZLEŞMEYE O MADDEYİ KOYMAZSAN İMZALAMIYORLAR
Burak’ın sözleşmesinde yer alan 5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi ile ilgili gelen soruya cevap veren Başkan Şener, bu sırada Onur’un da sözleşmesinde yer alan maddeyi hatırlatarak, “Ama menajerler şunu koymazsan imzalamayız diyorlar. Sonra öbür sene bedavaya gidiyorlar. Hangisini tercih edersin” dedi. Başkan Şener, Onur’un Galatasaray’a transferinin de söz konusu olmadığını kaydetti.

EMERSON VE JANKO, BÖYLE GİDERSE GÖNDERİLİR
Trabzonspor’un önümüzde ki yıl ki transfer politikası ile ilgili ipuçları da veren Başkan Şener, “Tolunay hoca çok donanımlı. Transfer edilecek yerli yabancı hepsinin listesi hazırlanmış Onu değiştirip. 1461 üzerinde yoğunlaştırıp devam etmek lazım.
Emerson ve Janko talibi olan oyuncular. Gitme ihtimali ile ilgili bir şey söyleyemem ama böyle giderse hoca gönderir. Tolunay hocanın elinde ciddi bir liste var. Satmak üzere de almak üzere de. Şimdi onlarla görüşmeye başladık gibi” dedi.

AZİZ YILDIRIM’IN NE TEPKİ VERECEĞİNİ BİLMEDİĞİ İÇİN GİTMEDİ
Aziz Yıldırım’ı cezaevinde ziyaret edip etmeme konusunu düşünüp düşünmediği şeklinde ki soruya ise Başkan Şener, “Aziz Yıldırım’ı ziyaret etmesi ile ilgili gitsem ne yapar ne eder diye bilemedim” dedi. Bu noktada Trabzonspor camiasından bir tepki gelip gelmeyeceği şeklindeki soruya Başkan Şener, “İnsani ilişkilerde camia olur mu?. Nasıl bir tepki vereceğini bilemediğimden gitmedim” diye cevap verdi.

TRABZONSPOR’DA ONU EN FAZLA HEYECANLANDIRAN OYUNCU
Trabzonspor’da kendisine en çok heyecanlandıran oyuncunun Alanzinho olduğunu kaydeden Başkan Şener, “Alanzinho beni heyecanlandırıyor. Ona kaç kere dedim. Düşme hakem vermez sana faul diye uyardım” derken Nevzat Şakar ile ilgili olarak ise, “Nevzat Şakar ile aramızda problem yok ama arada ters düştüğümüz zamanlar oluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim