Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, takımın kamp yaptığı Gloria Serenity Otel'in spor kompleksine geldi. Şener, antrenman öncesinde gazetecilerin milli futbolcu Giray Kaçar'ın yaşadığı kalp rahatsızlığı yüzünden sezonu kapatmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Şener, Giray'ın sağlık sorununun doğuştan olduğu, futbolcunun spor yapmaması gerektiğinin kendilerine bildirildiğini ifade etti. Giray'ın 5-6 ay dinlenmek istediğini belirten Şener, ''Biz de uygun gördük. Yapacak bir şey yok'' dedi.

"Bundan sonra hayatını antrenör olarak devam ettirir"

Diğer futbolcuların da benzeri bir sağlık sorunu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Şener, şöyle konuştu:
''Sezon başındaki sağlık kontrollerinin daha ciddi yapılması lazım. Trabzon'da yapılmış. Güvenmek mecburiyetindeyiz. Altına imza atılmış. Kimse kimsenin ömrünü enine boyuna ölçemez, Allah'ın bileceği iş, ama bir risktir. Allah'tan başında fark edildi. Bundan sonra hayatını antrenör olarak devam ettirir. Bildiğim kadarıyla Giray antrenörlük okuyor şu anda. Yapacak bir şey yok, bu yaşam. Öyle de böyle de var. Bizim bir evladımız. (Git dinlen) dedik.''

Sadri Şener, transfer yapmayı düşünüp düşünmediğine yönelik soruya, düşündüklerini, ancak şimdi stoper konusunda sıkıntıları olduğunu söyledi. Şener, ''Hoca ile daha sonra onları konuşacağız. Kadroyu geniş tutuyorsun, ama bazen bakıyorsun değilmiş. Ocak'ta 3 maç var, kar var, kış var, sakatlık var. Bunları düşündüğün zaman her an bir şey olabiliyor işte. Dar kadro ile kafa kafaya oynamak zordur. Bu maliyetlidir, ama yapacak bir şey yok'' diye konuştu.
"Senin seçtiğin adamlar sana böyle ceza veriyor"

Şener, bir gazetecinin cezasını hatırlatması üzerine de ''Cezamız var, maçlara gidemiyoruz. Yüksek apartmanlardan seyretmeye çalışacağım tabi ki'' diye konuştu.

İtirazın sonuç getireceğine inanıp inanmadığının sorulduğu Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İtiraz etmedim, neye itiraz edeceğim? Taraflı bir kurula itiraz etsen ne olur ki? Gelecek cevap belli. Onların vaktini almak istemiyoruz. Ama ben veya diğer kulüp başkanları Türk futboluna hizmet etmek için uğraş veriyorlar, takımlarını takip ediyorlar, evlerini ihmal ediyorlar, ekonomik olarak çok zarara uğruyorlar. Kalkıyor senin seçtiğin adamlar sana böyle oturdukları yerden, hiç demokratik olmayan, konuşma özgürlüğünü kısıtlayan ceza veriyor. Bunlar hiç hoş değil.

"Bir gün ama bunların hesabı sorulur.''

Teknik direktör Şenol Güneş ile bir süre görüşen Şener, antrenmanı izledikten sonra spor kompleksinden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim