Trabzonspor’da muhalefetin en gür seslerinden olan Hayrettin Hacısalihoğlu hız  kesmeden açıklamalarına devam ediyor. Radyospor’da İlker Koç’a konuşan eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu Şenol Güneş’in dün yaptığı açıklamaları değerlendirerek yönetim eleştirisine devam etti. Dün yapılan açıklamalar konusunda Hayrettin Hacısalihoğlu, “ Şenol Güneş açıkça anlatıyor yönetimle aramızda fikir ayrılığı var diyor altını çiziyor ancak dargınlık, küskünlük yok. Trabzonspor kurulduğundan beri Teknik Direktör – Asbaşkan – Başkan üçgeni vardır. Bunların uyum içinde olması yapılacak icraatlara ivme kazandırır. Bugün ise bu üçgende fikir birliği yok mecburi bir beraberlik yürütülüyor. Buradan Trabzonspor’un menfaatine köklü çözümler üretmek çok zor. Trabzonsporlular bekliyor ki görevdeki Teknik Direktör kendileri gibi tavır koysun ama bu Şenol Güneş’in iş ahlakına sığmaz ve görevdeki bir hocanın da böyle davranması uygun olmaz. Şenol Güneş dün yaptığı açıklamada da bunu yaptı. Şenol Güneş Trabzonspor için önemli bir isimdir ve bu yüzden herhangi bir teknik adam gibi bazı şeyleri söylemesi kolay değildir, söyleyemez.” dedi. 
 
Şenol Güneş’in asıl düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmadığı söyleyen Hayrettin Hacısalihoğlu, “Şenol Güneş Trabzonspor’un menfaatlerine olacağı şekilde düşündüğü olaylarda tavır koyuyor ama kamuoyuna bunu yansıtmıyor yetkililerle paylaşıyor bunu. Toplum bunu algılayamıyor.” diyerek sözlerini sürdürdü.


Trabzonspor’da transferlerden dolayı Şenol Güneş’in eleştirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Hayrettin Hacısalihoğlu yönetim bu eleştirileri göğüslemeli diyerek “Ben asbaşkandım bütün transferlerden dolayı ben tenkit ediliyordum. Oysa şimdi yine bir asbaşkan var ama transferlerden dolayı Şenol Güneş eleştiriliyor. “ açıklamasıyla Trabzonspor yönetimine yaptığı eleştirileri sürdürdü.
 
Hayrettin Hacısalihoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Kongrelerin bir takvimi vardır ama yönetim erken bir kongre kararı alabilir. Trabzonspor’da kongre zamanı gelmiş de geçiyor bile. Bu yönetim anlayışı ile Trabzonspor’un huzura kavuşması mümkün değildir. Yeni bir kan değişimine ihtiyaç vardır.” 
 
“Ben hiçbir şekilde Trabzonspor’da görev almayacağımı söyledim. Bu defteri kapattım. Yeni genç arkadaşlar bu işe talip olabilirler. Yeterki kendilerini değil Trabzonspor’u düşünsünler.Yanlış yaparlarsa doğru yapmaları için eleştirip fikir veririz. Bir çok arkadaşımız bu işi yapabilir. Bugünkü yönetim bile bu işi  kör topal yapıyorsa bunu yapmak o kadar zor olmasa gerek.”


“Bugünkü transferlerde bir yanlışlık, bir hata varsa bundan her işe karışan Sadri Şener sorumludur. Başka bir kulüp başkanında böyle bir tavır var mı? İlhan Cavcav’ın başka modelini uyguluyoruz biz.”

Editör: TE Bilişim