Trabzonspor’un en yetkili ismi Şener, Fenerbahçe maçı öncesi kulüpte yaşanan değişimi ve Türk futbolunun geçirdiği süreci anlattı.

FENERBAHÇE MAÇI İLE AYNI SAATTE EKRANA ÇIKMASI
Sunucunun bu akşam Fenerbahçe maçı ile aynı saate ekrana çıkmasının “rastlantı mı?” şeklinde ki ilk sorusuna Başkan Şener, "Pazar günü maç var. Bir takım mesajlar verebilirsem Trabzon'da ki maçın havasını biraz daha iyi havaya getirebilir miyim faydam olabilir mi diye geldim...?" şeklinde cevapladı.

FENERBAHÇE GALİP GELSİN
Fenerbahçe'nin UEFA'da ki maçıyla ilgili olarak ise, Başkan Şener, "Fenerbahçe oradan galip gelsin. Trabzon'da gardı düşer. Türkiye için önemli. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin puanı artar" diye konuştu.

ŞİKECİLER YENİLSİN Mİ?
Sunucunun "Şikeciler yenilsin demiyorsunuz yani" şeklinde ki söylemine ise Şener, "o durumları aştık biz" şeklinde cevapladı.

FENERBAHÇE’YE KARŞI ANTİPATİNİN KAYNAĞI
Trabzon'da Fenerbahçe'ye karşı olan antipatinin kaynağının sorulması üzerine ise Şener, "Fenerbahçe ile olan maçlar yıllar öncesinden hep böyle gelmiş. Trabzonspor yokken kimisi Galatasaray, kimisi Beşiktaş'ı tutmuş. Fenerbahçe yokmuş. Fenerbahçe'ye karşı antipati oldu. 3 Temmuz'da da bu arttı. Bu maçın iyi geçmesini temenni ediyoruz. Fenerbahçe ile 2010-2011 Şampiyonluğu için hukuk yolunda mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

KUPA İSTİYORUZ ‘ATA SÖZÜ’ GİBİ OLDU
Şener, "Kupa istiyoruz tabiri Atasözü gibi oldu. Şampiyonluğumuzu istiyoruz kupa teneke gibi bir şey. Ama bu tarafta da centilmenliğin devamını istiyoruz" dedi.

CAS’A NEDEN MÜRACAAT EDİLMEDİ?
CAS’a müracaat etmelerini Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararının vermemesinden kaynaklandığını kaydeden Şener, “CAS’a müracaat etmedik çünkü. Tahkim Kurulu bize gerekçeli kararını bildirmedi. Gerekçeli kararı bildirdikten sonra 20 gün içerisinde CAS’a müracaat edebiliriz” dedi.

İLHAN CAVCAV’IN SÖZLERİ
Türkiye Liglerinin temiz olup olmadığı şeklinde ki soruya ise Şener, “Duyduğuma göre Türkiye ligleri temizdir demem. Ama bire bir şahit olduğum olay yok. İlhan abi 70 yaşında o “var” diyor. Bende 70 yaşına geldiğimde derim belki. İlhan bey artık muaf. Benim için de “35,5 milyon Euro’yu versin kupayı alsın” dedi. Ama İlhan abinin paradan başka hayat tarzı yoktur. O öyle der ama ben yapamam. Söylediği laf çok hoş değil. Ama ilhan abi işte..” diye konuştu.

BAKAN ÇIKTI AMA ÇIKMAK BAŞKA
Trabzonspor’un siyasi olarak kuvvetli bir camia olmadığını kaydeden Şener, “Siyasi olarak çok kuvvetli bir camia değiliz” derken sunucunun “İki tane Bakan çıktı” şeklinde ki söylemine ise, “Bakan çıktı ama çıkmak başka. Faruk bey çok değerli bir insan” dedi.

ARALIK AYINDA BIRACAK MI?
Sunucu yeniden burada araya girerek Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın sözlerini hatırlattı hatta Şener’in muhalifi olduğunu kaydetti. Bunun üzerine Şener, “Ben öyle şeylere takılmam. Aralık ayında niyetim bırakmak. Bu bırakılır çok şap şahane bir koltuk değil. Kötü de değil” dedi.

TRABZON’A GİTMEZSEM VİCDAN AZABI ÇEKERİM
Şener, Fenerbahçe maçında Trabzon’da olmasına ise “Benim orada olmam orayı yumuşatabilir. Eğer gitmezsem vicdan azabı çekerim” dedi.

İSTANBUL’DA YAŞAMASI BİR ÇELİŞKİ Mİ?
Kendisinin İstanbul’da yaşamasının bir çelişki olup olmadığı şeklinde ki soruya da Şener, “İstanbul’da yaşanan artık çelişki değil. 15 üyenin 15’i de Trabzon olmaz. Kulüp buraya gelmez. Seyircim orda. İstanbul’da çok iyi seyircim var. Burada özlüyorlar doluyor stat. Ama 3-5 maç sonra aynı seyirci olur mu.?” Şeklinde cevapladı.

TRABZON İNSANI HORLANIYOR
Trabzon insanın horlandığını düşündüğünü kaydeden Şener, “Bizim oranın insanı horlandığını düşünüyor. Onun için böyle infialler oluşuyor. Spor açısından gelen takımlara daha iyi davranmak lazım. Ulusal basına da şunu demek lazım “bizi ezme” Genel yayın yönetmeni Fenerbahçeli olabilir. Ama eşit davran. Bunu vicdanlı basın mensubu da yapabilir. Trabzon'da protesto oluyor ama buraya gelmiyor” dedi.

SELÇUK VE BURAK OLAYI
Selçuk ve Burak olayının yeniden sorulması üzerine ise Başkan Şener, “Selçuk bizden gitti. sözleşmesi doldu. Trabzon şehrinden yaşamak istemediği veya kız arkadaşının yaşamak istemediği için İstanbul’a geldi. Ben buna çözüm bulamam. Delikanlı olan bulsun. Burak benim çok sevdiğim bir oyuncuydu. Ben yurt dışına gitmesine müsaade etim. Ancak iki menajerinin oyunu. Galatasaray, Lokomotif ‘ten aldım diyorlar. Ama bana parayı yatırdı. Kırgınlık var mı var” dedi.

Kendisinin döneminde Trabzonspor’un diğer başkanlar arasında antipatik karşılandığı şeklinde ki soruya Şener, “Ben Trabzon'u savunmak mecburiyetindeyim. Onlara sempatik gözükmek zorunda değilim. Ama Galatasaray'ın yaptığına tavırsız olmamam lazım. Ahlaksız tabirini koca Galatasaray'a camiasına yakıştıramam ama onun ikizi bir cümle bulmam lazım. Bir hata yapmadıysam bede sulh olma mücadelesini vermem” diye konuştu.

İSTANBUL’DA ÖZEL HAYAT CEZBECİDİ
Türkiye’de diğer takımlarla aynı şartlar içerisinde yarış haline olmadıklarını kaydeden Şener, “Türkiye'de 3 tane takım var. Biz varız birde diğer takımlar var. Biz büyük takımız ve büyük camiayız. Bizde çalışan yabancı hocalar “buranın yeri farklıdır” derler. Bizde futbolculuğu meslek olarak seçtiysen burada kalacaksın. Özel hayatlar İstanbul cezbedici bir yer..” dedi.

İLGİNÇ SORU, BURAK’IN YERİNDE KENDİSİ OLSA
“Kendisinin Burak’ın yerinde olması durumunda Şampiyonlar Ligine gitmesi ve ödenen ücretin yüksekliği ile Galatasaray’a gitmez misiniz?” şeklinde sunucunun sorduğu ilginç soruya Şener şu şekilde cevap verdi:
“Aynı parayı ben veriyorum. Bizde Şampiyonlar Ligine onla katıldık. İstanbul'da gezme işine nasıl baş edeyim. Bizde bir tane villalı ev bulmak için bayağı bir mücadele ediyoruz”

HES’E İTİRAZ EDENLERE EVLERİNİZE BAKIN DİYORUM
Başkan Şener, HES projesine karşı çıkanlara ise, “Para üretmek açısından bizde HES santrali var yakında başlayacağız.. Çevre mevre işi. Bizim orda yaptığımıza itiraz eden insanlara şunu diyorum “yaptığınız eve bakın bacasına bakın” Onlar zaten çevreyi bozuyor. Biz bozmamak için üstüne para veriyoruz. Onun arkasında başka konular var. Trabzonspor'un HES'ine itiraz eden Trabzonsporlular var. Çevre nedeniyle çok pahalı proje yapıyorum. Ama bana onu diyenlere evlerine bakıyım diyorum.” Dedi.

AZİZ YILDIRIM’A GELSE ‘MERHABA’ DERİM
Aziz Yıldırım’ı, Trabzon’a gelmesi durumunda misafir edeceklerini de kaydeden Şener, “Aziz Yıldırım gelseydi misafir ederdik. Var tabi yanıma otururdu. Konuşmadan da oturabilirdik. Ama ben ev sahibiyim konuşmadan olmaz. “Merhaba” derim tabi zor bir şey değil.

ABDULLAH KIĞILI’NIN TON TON DEMEÇLERİ
Kan davası olmamalı. Bizim başkanlar olarak sürtüşmemiz olabilir. Bir birimize laflar söyleyebiliriz. Ama rekabet centilmence devam edecek.
Bu yaranın tedavisi için hukuki sonuçları var onların bitmesi lazım.
Abdullah beyin tonton demeçleri var. Yalnız bunları her zaman emeli. Trabzon’a gelirken dememeli”

AZİZ YILDIRIM’IN ŞİKESİ İSPATLI
Programda Trabzonspor ile ilgili şike tepelerinin sorulması üzerine Şener, “Ben bir kere yetişme tarzım itibari ile şike olayına girmem. Sohbette her şey var.. Aziz Yıldırım’ın ki ispatlı.

ADAMLAR KOCA GENERALLERİ İÇERİ ATTILAR
16. Ağır Ceza mahkemesine gittik. Adamlar koca generalleri içeri atıyorlar. Yargıtay’ın onaması lazım diyorlar. O zaman yerel mahkemeleri kaldıralım. Hukukta mahkemelere derler ki git yerel mahkemede kazan derler.

HUKUK FEDERASYONUNUN HUKUKÇULARI KELLİ FELLİ DEĞİL
Hukuk federasyonu hukukçuları kelli felli değil. Federasyon kocaman ama hukukçuları kocaman değil. Onlar hiç güven vermiyor.
Bizim Trabzon’dan giren arkadaşımız var. Disiplin Kuruluna. Orda i arkadaş bize anlatıyor. Onlar evet şike yapmıştır diyorlar ama burada ters oy vereceğim diyor.  Şike sahaya yansımadı diyorlar. Sahada şike verir mi.

BEN VİCDANEN ŞİKEDEN EMİNİM
Ben vicdanen şikeden eminim. Ben bunu Eskişehir maçında hissettim. Eskişehir maçımız vardı. Eskişehir'in hiç bir şekilde iddiası yoktu. Ben o maçta sezdim. Hakimin kararlarını tartışırsak hiç bir şekilde sonunu alamayız” dedi.

MEHMET ALİ AYDINLARA GİT DEDİLER
Mehmet Ali Aydınlar Federasyonunun bırakması ve Yıldırım Demirören Federasyonun göreve gelmesi ile ilgili olarak ise Şener, “Mehmet Ali Aydınlar federasyonun gitmesinin nedeni: baktılar bu işin sonucunda Fenerbahçe düşürülecek. Git dediler ona herhalde. Bu böyle olacak böyle olacak diye.. O da geldi ona öyle dediler. Kim dedi bilmiyorum ki. Siyaset etkili olmuş olabilir. Hangi parti olduğunu bilemiyorum ama birileri bir şey dedi.

TRABZONSPOR İÇİN SÖYLENENLERİN İSPATI YOK
Trabzonspor için söylenenlerin ispatının olmadığını kaydeden Şener, “Bir Etik kurulu raporu var disiplin kurulu raporu var ama sonra tersi oluyor. Bende o mahkemede yargılandım. Farklıyım sizden. Bende suçlandım.
Bizim için söyleniyor ama ispatı yok. Bizim teşvik verecek halimiz yok. Öyle bir ekibimiz de yok. Olsaydı da vermezdik.

MEİRELES VE MELO TİP İNSANLAR
Şener, Meireles ve Melo ile ilgili ise dikkat çeken açıklamalara imza attı. Şener, Melo ve Meirelesin hakemlere tükürmelerine dikkat çekerek,
“Nezakete dikkat eden biri uğraştığı konular o. Doğru bir tespit. Bugün ki maçta da ilk atılan o. 7. Dakikada atılmaz adam ya
Tükürük olunca ayıp bir şey. Melo’da tip onlara bakınca suç işler diyorsun. Ben mesela Havalimanında polis olsam, insanların yüzde 95’ini geçiririm. Ama 5’ini tutsam üzerinde silah çıkar. Melo nasıl bir şey. Böyle bir hak yok. Hakem oldu o anda sıfır. Hakeme tükürülmez ya. Çok ağır bir suç olması lazım. O kadar da savunmamak lazım bu tip insanları” dedi.

TRABZON, AFGANİSTAN DEĞİL
Şener son olarak ise, “Seyircimizi desteklemesini istiyorum. Bu gerginliği hafifletelim ama hukuk yolunda mücadelemize devam edelim. Ama orda kendi sahamızda pek de erkeklikte değil.
Trabzon, Afganistan değil yani şahane yer. Pide ye döner yerler. Ancak şu da var Fenerbahçelilerden provoke etmemelerini arzu ederim. Seyirci ile oynamadan. Seyirci ile oynarsan ve hakem ona bir şey yapmazsa infial olur.
Büyük ihtimalle Trabzonspor kazanır. Üzüleceksiniz ama.. Karneye göre olmuyor o maçlar” dedi.

Editör: TE Bilişim